Fortsat fart på coronasmitten: En million er blevet smittet de seneste fem dage

Over 12 millioner mennesker er blevet testet positive med coronavirus på verdensplan.

USA er det land i verden, der har konstateret flest smittetilfælde. Flere stater har som her i Texas bremset genåbningen efter nye smitteudbrud. (Foto: Adrees Latif © Scanpix)

Mens færre og færre lige nu konstateres smittet med coronavirus her i landet, så går udviklingen en helt anden vej på verdensplan.

På under en uge er mere end en million mennesker nemlig blevet konstateret smittet med coronavirus.

Det viser en optælling fra Johns Hopkins University.

Og det er den hurtigste smittestigning med en million, siden pandemien brød ud.

For bare fem dage siden var 11 millioner mennesker blevet testet positive med corona. Nu har tallet passeret 12 millioner.

Med til historien hører dog, at over halvdelen af dem, der har været smittet med coronavirus, er meldt raske.

En del af forklaringen på de mange, nye smittetilfælde er blandt andet, at flere bliver testet for coronavirus. Det har Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og andre eksperter flere gange slået fast.

Der er p.t. registreret 548.914 coronarelaterede dødsfald på verdensplan.

Dyster udvikling fortsætter i USA

USA er det land i verden, der har konstateret flest smittetilfælde - og den nyeste optælling viser, at man der nu har passeret tre millioner smittede.

Og ifølge CNN er smittetallet steget med en million på under en måned.

Flere delstater igangsatte allerede i slutningen af april en forsigtig genåbning af samfundet, men efterhånden som der er kommet flere nye smittetilfælde, har flere stater valgt at bremse genåbningen igen.

Det er blandt andet sket ved at begrænse antallet af kunder på restauranter, lukke strande og legepladser i perioder og indføre udgangsforbud i bestemte tidsrum.

I Florida var der adgang forbudt på mange strande, da USA fejrede uafhængighedsdag i sidste uge. (Foto: Reuters Staff © Scanpix)

Den amerikanske præsident Donald Trump har dog meldt ud, at han mener, tempoet for genåbningen skal sættes op. Han har blandt andet planer om, at de lukkede skoler snart skal tage imod elever igen.

Hvordan det står til med coronasituationen i USA, er der delte meninger om.

"Jeg synes, vi er et godt sted", lød det tidligere på ugen fra Trump som en reaktion på, at den amerikanske topsundhedsrådgiver Anthony Fauci udtalte, at USA stadig er i knæ på grund af pandemien.

Målt på antallet af døde per indbygger er flere europæiske lande hårdere ramt end USA. Det gælder blandt andet Storbritannien og Spanien.

Stigning på det afrikanske kontinent

På det afrikanske kontinent stiger antallet af smittede med coronavirus voldsomt i øjeblikket.

I slutningen af marts forsvandt stort set al flytrafik over det afrikanske kontinent og 36 lande smækkede grænsebommene helt i - og det så i første omgang også ud til at lægge en dæmper på smittespredningen.

- Smittetallene på det afrikanske kontinent viste ikke de samme voldsomme stigninger som andre steder i verden, men nu er billedet ved at ændre sig, lyder det fra Søren Bendixen.

I går rundede det officielle smittetal for Afrika en halv million. Sydafrika er kontinentets epicenter med mere end 200.000 smittede, flere end 10.000 nye tilfælde hver eneste dag.

I Danmark er lidt over 13.000 blevet testet positive med coronavirus. I flere måneder har antallet af nye smittetilfælde været dalende her i landet. Der er i skrivende stund registreret 609 coronarelaterede dødsfald i Danmark.

Facebook
Twitter