Fortsat stor gruppe britiske tvivlere inden EU-valg

To måneder før briterne skal stemme om deres medlemskab af EU, er 28 procent af vælgerne fortsat i tvivl.

Der er ifølge målingen fortsat et flertal for at blive i EU. (Foto: © Toby Melville, Scanpix)

Godt to måneder før de britiske vælgere torsdag 23. juni skal tage stilling til, om de ønsker at blive i EU eller ej, er 28 procent stadig i tvivl. Det viser en ny måling fra målingsinstituttet TNS ifølge Reuters.

Samtidig siger 38 procent, at de ønsker, at Storbritannien skal forblive medlem af EU, mens 34 procent ønsker et britisk farvel til EU - det såkaldte brexit.

En anden måling offentliggjort af TNS onsdag viser, at andre EU-borgere er mere bekymrede for et brexit end briterne selv.

Undersøgelsen har taget pulsen i fem europæiske lande og viser ifølge nyhedsbureauet AFP, at 78 procent af tyskerne, godt to tredjedele af spanierne og næsten seks ud af ti franskmænd helst ser, at Storbritannien bliver i EU.

Premierminister David Cameron har forhandlet med EU om at ændre landets forhold til EU, således at briterne kan få mere selvbestemmelse, og migranters ret til sociale ydelser i Storbritannien begrænses.

Cameron ønsker at blive i unionen, mens andre profilerede politikere - også fra Camerons egen regering - ønsker at forlade EU.

Ifølge en rapport fra Det Britiske Industriforbund (CBI) kan et farvel til EU koste briterne op mod 957 milliarder. Og man risikerer at miste 950.000 arbejdspladser i de kommende fire år.

/ritzau/