Foto af fire-årig dreng på hospitalsgulv giver modvind til Boris Johnson

Et af valgkampens store emner er nedskæringerne i landets offentlige sundhedssystem.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, er kommet i modvind i valgkampen. Her ses han blandt partifæller i det vestlige England i går. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)

Kritikken hagler ned over Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, kun to dage før parlamentsvalget.

Det skyldes, at han har nægtet at se på et billede af en syg fire-årig dreng ved navn Jack, der blev nødt til at sove på gulvet på et hospital i Leeds.

Drengens mor havde bragt ham til hospitalet, fordi han skulle undersøges for lungebetændelse, men da der opstod mangel på sengeplads til drengen, måtte han tage til takke med behandling på gulvet.

Da en journalist fra ITV i går ville vise Boris Johnson billedet, afviste premierministeren at kigge på journalistens mobiltelefon.

Til sidst tog Boris Johnson journalistens telefon og lagde den ned i sin lomme.

Selvom Boris Johnson bagefter afleverede telefonen tilbage og sagde undskyld til drengens forældre, har episoden ikke bare givet premierministeren modvind. Den har også sat ekstra fokus på et af valgkampens store emner, nemlig nedskæringerne i landets offentlige sundhedssystem, NHS.

'En skændsel'

Oppositionsleder Jeremy Corbyn fra partiet Labour tweetede om Johnson:

- Han er bare ligeglad.

Det var avisen Daily Mirror, der i første omgang valgte at sætte billedet af den syge Jack på forsiden af avisen.

Jeremy Corbyn tog avisen frem under en tale i Bristol i går, hvor han kaldte episoden på hospitalet for "en skændsel".

- Vi bliver nødt til at investere i vores offentlige services og sætte en stopper for nedskæringerne, sagde Jeremy Corbyn til Daily Mirror i Bristol.

Den britiske oppositionsleder, Jeremy Corbyn, med et eksemplar af avisen Daily Mirror under en tale i Bristol i går. Avisen havde et forsidebillede af drengen Jack Williment-Barr, der lå på gulvet på et sygehus i Leeds. (Foto: Neil hall © Scanpix)

Mangler 43.000 sygeplejersker

Storbritannien mangler lige nu 43.000 sygeplejersker, og under den britiske valgkamps sidste tv-duel mellem Jeremy Corbyn og Boris Johnson lovede begge partiledere at pumpe milliarder ind i sundhedssystemet.

Formanden for centrum-venstrepartiet Liberaldemokraterne, Jo Swinson, skriver også på Twitter, at premierministeren "simpelthen er ligeglad".

- Han er ligeglad med Jack. Han er ligeglad med alle andre end sig selv. Hvis han får flertal på torsdag, vil han bruge fem år på at være ligeglad med dig, skriver Jo Swinson med henvisning til parlamentsvalget om to dage.

Ian Blackford, der er formand for det skotske nationalistparti SNP i det britiske parlament, skriver, at Boris Johnson er "en mand uden empati og moralsk kompas".

Regeringen 'svigter vores børn'

Den fire-årige drengs mor har fortalt til Daily Mirror, at hun bragte ham til hospitalet i Leeds, efter han havde været syg i seks dage.

Han blev tilset, da de ankom og blev lagt i en seng og fik ilt. Men få timer senere skulle sengen gives til en anden patient, og i mere end fire timer lå drengen i stedet på gulvet.

Moren lagde ham på nogle frakker og tog billedet, selvom lægerne og sygeplejerskerne var "søde mennesker".

Men hun var "vred over manglen på statsstøtte og manglen på senge" og beskylder i avisen den britiske regering for at "svigte vores børn".

Premierminister Boris Johnsons konservative parti fører over arbejderpartiet Labour i meningsmålingerne.

Ud over sundhedssystemet er brexit, briternes forestående udmeldelse af EU, det store tema i valget, der finder sted den 12. december.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter