Fox News: Vi finder os ikke i trusler fra Trump

Den amerikanske nyhedskanal bøjer sig ikke for Donald Trump, der har meldt afbrud til en tv-debat, fordi han ikke kan lide ordstyreren.

Donald Trump nægter at deltage i tv-debatten på Fox News, så længe værten Megyn Kelly skal styre slagets gang. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)

Det kan godt være, at Donald Trump ikke kan udstå tv-værten Megyn Kelly fra nyhedskanal Fox News.

Men det er og bliver hende, der skal styre slagets gang, når de republikanske præsidentaspiranter i morgen mødes til deres sidste tv-debat, inden primærvalget går i gang.

Og det må den amerikanske byggemilliardær affinde sig med, hvis han vil deltage.

Det er meldingen fra Fox News-ledelsen, efter Donald Trump har meddelt, at han ikke vil deltage i tv-debatten, så længe Megyn Kelly er ordstyrer.

- At give efter for politikeres ultimatummer hvad angår en ordstyrer, strider med alle journalistiske standarder. Det samme gør sig gældende med trusler, oplyser nyhedskanalen i en udtalelse.

Striden mellem Donald Trump og Megyn Kelly startede under den seneste valg-debat på Fox News, hvor tv-værten spurgte ind til en række sexistiske udtalelser, som Donald Trump tidligere er kommet med.

Det fik ham efterfølgende til at insinuere, at hun måtte have menstruation under debatten, og hele seancen skabte efterfølgende stor debat i både traditionelle og sociale medier.

Ifølge Fox News har Donald Trumps kampagnechef, Corey Lewandowski, ligefrem truet Megyn Kelly under en telefonsamtale med en af cheferne fra nyhedsstationen.

- Selvom Lewandowski blev advaret imod at fremsætte flere trusler, blev han ved. Vi kan ikke give efter, når nogen terroriserer vores medarbejdere, lyder det i udtalelsen.