Francois Fillon efter skuddrab: Vi bør stoppe valgkampen

11 franske præsidentkandidater var i fuld gang med en tv-debat, da Paris blev ramt af et angreb.

Her er ses højrefløjskandidaten Marine Le Pen (tv), Benoit Hamon fra det socialistiske parti (midten) og den konservative kandidat Francois Fillon (th). (Foto: MARTIN BUREAU / POOL © Scanpix)

Den konservative præsidentkandidat Francois Fillon foreslår at indstille den franske valgkamp for at vise respekt for ofrene i aftenens skyderi i Paris.

Det oplyser politikeren ifølge Reuters.

Planen er lige nu, at den første runde af det franske præsidentvalg skal holdes på søndag, og ifølge landets regler, må kandidaterne ikke føre valgkamp på selve valgdagen - kampagnerne skal derfor på papiret afsluttes lørdag.

Francois Fillon har øjeblikkeligt indstillet sin egen valgkamp, skriver Reuters, der citerer en medarbejder i hans kampagnestab.

Den konservative politiker og 10 andre franske præsidentkandidater var i fuld gang med en tv-debat, da den franske hovedstad omkring klokken 21.00 blev udsat for et skudangreb, der har kostet mindst en betjent livet og såret flere.

Debatten blev ikke afbrudt og sluttede som planlagt klokken 23:30.

Flere af de franske præsidentkandidater formåede dog undervejs at udtrykke sympati med byen og politiet via Twitter.

- Medfølelse og solidaritet til vores sikkerhedsstyrker, der igen er blevet udsat for angreb, skriver den franske højrefløjskandidat Marine Le Pen.

- Jeg hylder sikkerhedsstyrkerne, der ofrer deres liv for at beskytte vores, skriver Francois Fillon.