Frankrig: Afgørende angreb på IS i Raqqa om få dage

Et slag om Islamisk Stats hovedbase i Raqqa indledes om få dage, siger Frankrigs forsvarsminister.

Syriske oprørssoldater i den nordlige Deir al-Zor provins forud for en offensiv mod IS. (Foto: Rodi Said © Scanpix)

Frankrigs forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian, siger ifølge Reuters, at han inden for få dage venter at se begyndelsen på et afgørende slag om Islamisk Stats hovedbastion i Raqqa i det nordlige Syrien.

- Frankrig har altid sagt, at Raqqa er et vigtigt mål, siger Le Drian til tv-stationen CNews.

- I dag kan det slås fast, at Raqqa er omringet, og at slaget vil blive indledt i de kommende dage.

En amerikanskstøttet milits, der kæmper mod Islamisk Stat i området omkring Raqqa, sagde tidligere på ugen, at der er kastet amerikanske og allierede syriske oprørere ned fra fly nær Tabqa i Raqqa-provinsen.

- Denne operation har både som mål at få indtaget det strategisk vigtige Tabqa-område over for Eufrat og at få svækket det syriske militærs fremmarch i den retning, sagde den USA-støttede milits via sociale medier.

USA sendte 9. marts yderligere 400 soldater til Syrien for at styrke offensiven mod Islamisk Stat (IS). De 400 soldater sluttede sig til 500 amerikanske og skal være med til at forsøge at besejre IS i Raqqa.

Amerikanske specialstyrker har befundet sig i Syrien siden 2015. De rådgiver og træner alliancen, der kalder sig Syriske Demokratiske Styrker.

Mens Islamisk Stat taber terræn i Irak og Syrien, har bevægelsens ledere givet ordre til, at Islamisk Stat skal ødelægge og sabotere så meget som muligt under en tilbagetrækning.

Frankrigs forsvarsminister siger, at slaget om Raqqa bliver meget hårdt.

/ritzau/Reuters