Frankrig er ramt af denguefeber

Den myggebårne sygdom rammer for første gang Frankrig. Myndighederne vil ikke udelukke, at den i værste fald dødelige sygdom kan udvikle sig til en epidemi.

Det er første gang, at sygdommen dengue optræder i Frankrig. (© Colourbox)

Det første tilfælde af denguefeber har ramt Frankrig. Det er fundet i Nice, hvor de smittespredende myg jages for at stoppe sygdommen, der i værste fald er dødelig.

Det franske sundhedsministerium siger, at det ikke kan udelukke en epidemi, og det har bedt borgerne om at tage deres forholdsregler ved blandt andet at bruge myggenet og at fjerne steder, hvor myggelarver sædvanligvis udklækkes.

Ministeriet siger, at den person, som er blevet ramt af sygdommen, er nu i bedring.

Udelukker ikke epidemi

Myndighederne har øget beredskabet over for den myggebårne sygdom, og der er taget særlige initiativer i det område, hvor den syge boede.

- Risikoen for en epidemi anses for begrænset, men kan ikke udelukkes på grund af det betydelige antal tigermyg i området, skriver ministeriet.

Dengue overføres ved myggestik. De fleste ofre får influenzalignende symptomer. En særlig ondartet afart af sygdommen giver indre blødninger og kan i sidste ende føre til døden.

Det er første gang, at sygdommen optræder i Frankrig. Der findes ingen vaccine eller anden forebyggende behandling mod sygdommen.

Denguefeber optræder hyppigst i lande med tropisk klima.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk