Tema Terrorangreb i Paris

Frankrig forlænger undtagelsestilstand til sommer

Det franske senat ventes i dag at godkende en forlængelse af undtagelsestilstanden frem til 15. juli.

Senest blev undtagelsestilstanden i Frankrig forlænget i juli, efter at en tunesisk mand kørte en lastbil ind i en menneskemængde i Nice. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

Frankrigs Nationalforsamling har i nat vedtaget at forlænge undtagelsestilstanden med næsten syv måneder, og beslutningen ventes at blive godkendt senere i dag i Senatet, der er det andet kammer i det franske parlament.

Undtagelsestilstanden blev indført efter terrorangrebet i Paris i november 2015, hvor 130 mennesker blev dræbt af islamister, og siden er den blevet forlænget fire gange.

Terrorangreb i Paris

130 personer blev fredag d. 13. november dræbt ved skud- og bombeangreb seks forskellige steder i Paris. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Der er nu lagt op til en femte forlængelse frem til 15. juli 2017 - dagen efter den franske nationaldag, Bastilledagen.

Dermed vil politiet fortsat have udvidede beføjelser til at anholde og visitere borgere, foretage ransagninger af boliger og beslaglægge it-udstyr uden en retskendelse.

Hvis Senatet støtter beslutningen i Nationalforsamlingen har Frankrig ikke siden krigen i Algeriet i 1960'erne haft en så lang uafbrudt periode med undtagelsestilstand.

Undtagelsestilstanden blev senest forlænget, umiddelbart efter en tunesisk jihadist kørte en lastbil ind i en menneskemængde i Nice 14. juli i år.

/ritzau/