Tema Terrorangreb i Paris

Frankrig forventer at få pågrebet terrorist udleveret

Salah Abdeslam, som er mistænkt for medvirken i Paris-angrebet i november, skal retsforfølges i Frankrig, siger præsident.

Belgiens premierminister Charles Michel og Frankrigs præsident, Francois Hollande, fortalte på en pressekonference fredag aften om den politiaktion, der tidligere i dag foregik i Belgien. (Foto: OLIVIER HOSLET © Scanpix)

Måneders menneskejagt på Europas mest eftersøgte mand er slut.

Det retslige efterspil mod manden er derimod langt fra at begynde. Men står det til Frankrigs præsident, François Hollande, så skal Salah Abdeslam stilles for en fransk dommer i en fransk retssal efter fransk straffelov.

Tiltalt for sin formodede medvirken til de angreb, der rystede Paris i begyndelsen af året.

Terrorangreb i Paris

130 personer blev fredag d. 13. november dræbt ved skud- og bombeangreb seks forskellige steder i Paris. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

- Jeg er ikke i tvivl om, at justitsmyndighederne vil lave en begæring om udlevering, og jeg ved - for det er ikke første gang, vi tager dette skridt - at de belgiske myndigheder vil svare så hurtigt og så favorabelt som muligt, siger Hollande på et pressemøde sammen med sin belgiske kollega, premierminister Charles Michel.

Udlevering en formalitet

Umiddelbart tegner udleveringen af den eftersøgte mand til at blive lige til. Både Belgiens indenrigsminister Jan Jambon og justitsminister Koen Geens har efterfølgende sagt, at de vil udlevere ham til Frankrig.

- Det er en formalitet. De mest alvorlige ting er sket i Frankrig, det er kun naturligt, at Abdeslam skal udleveres, siger Koen Geens.

Under pressemødet kom det frem, at i alt fem personer er blevet anholdt under den politiaktion, der udspillede sig i bydelen Molenbeek i Bruxelles.

Salah Abdeslam blev pågrebet af belgisk politi, men først efter at være blevet skudt i benet, da han ikke adlød ordren om at række hænderne i vejret, da han kom ud fra ejendommen. Han er indlagt på Hôpital Saint-Pierre under skarp politibevogtning.

Anholdelsen er en sejr i bestræbelserne på at bekæmpe terrorisme, slog Charles Michel fast på pressemødet, da hen betegnede aktionen ”som en stor succes i kampen mod terrorisme”.

Men trods succes er kampen ikke vundet, bedyrede François Hollande. For anholdelsen af Salah Abdeslam ”slutter ikke arbejdet. Der vil komme flere anholdelser”, sagde den franske præsident.