Frankrig kåret som Årets Land

Det velansete økonomiske nyhedsmagasin The Economist hylder den franske præsident Macron og kalder Frankrig en "formidabel nation". 

Frankrigs præsident Macron ved et pressemøde i dag. (Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT POOL © Scanpix)

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, fik sig en helt særlig fødselsdagsgave, da han i dag fejrede sin 40-års fødselsdag: Det økonomiske tidsskrift The Economist kårer Frankrig som "Årets land".

- Frankrig overgik alle forvetninger i 2017, konstaterer magasinet på lederplads under overskriften "En formidabel nation".

Franskmændene kender især det britiske The Economist for tidsskriftets drillerier af tidligere præsidenter som Nicolas Sarkozy og Francois Hollande. Men Emmanuel Macron, konstaterer The Economist, har både forbedret Frankrigs image, væltet den "gamle politiske garde", og gennemført en række svære reformer i et Frankrig, som "før Macron dukkede op lod til at være ureformerbart".

Roses for at kæmpe for Europa

The Economist, der ofte kritiserer Storbritanniens beslutning om at forlade EU, roser også Emmanuel Macron for at kæmpe for Europa:

- Macron førte valgkamp for et Frankrig, der er åbent for mennesker, handelsvarer og idéer fra udlandet, og for social forandring inden for landets grænser.

Nyheden har vakt begejstringen i præsidentens partipolitiske bagland.

- Frankrig er Årets Land i følge The Economist. Bravo, Emmanuel Macron, skriver La République En Marches parlamentsmedlem Sabine Thillaye på Twitter.