Frankrig opruster i centralafrikansk republik

Frankrig sender 400 soldater til landets tidligere koloni, Den Centralafrikanske Republik, for at stoppe etnisk udrensning af muslimer.

Frankrig sender yderligere 400 soldater til Den Centralafrikanske Republik. Her ses den franske forsvarsminister Jean-Yves Le Drian (i midten) sammen med præsidenten for det afrikanske land Catherine Samba-Panza. Til venstre står den franske ambassadør Charles Malinas. (Foto: FRED DUFOUR © Scanpix)

400 franske soldater skal hjælpe de 1600 soldater-kolleger, der i forvejen er udstationeret i den tidligere franske koloni Den Centralafrikanske Republik.

De i alt 2000 franske soldater skal være med til at standse den etniske udrensning af muslimer, der finder sted.

Samtidig beder Frankrig resten af det internationale samfund - og især EU - om at vise større solidaritet med Den Centralafrikanske Republik, som der står i en meddelelse fra den franske regering.

- Alle fjender af freden vil blive bekæmpet. Der vil ikke være nogen straffrihed for dem, der begår forbrydelser, lyder det i meddelelsen.

Muslimer udsat for udrensning

Onsdag kunne Amnesty International i en rapport dokumentere, at muslimer er udsat for etnisk udrensning. Menneskerettighedsorganisationen har de seneste måneder haft et researchhold i landet.

- Militsen anti-balaka udfører voldelige angreb i et forsøg på etnisk udrensning. Resultatet er muslimsk masseflugt af historiske dimensioner, udtalte kriserådgiver i Amnesty International Joanne Mariner i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten.

FN har tidligere advaret om, at situationen kan udvikle sig til folkemord.

Oprører tog magten ved statskup

Den tidligere franske koloni har i næsten et år været plaget af vold, efter at de primært muslimske Seleka-oprørere tog magten ved et statskup, der i marts 2013 fjernede præsident Francois Bozize.

Seleka-oprørerne trak sig tilbage i december, da Frankrig sendte soldater ind i landet.

Selvom gruppen ikke længere er ved magten, udfører Seleka fortsat angreb mod kristne.

/ritzau/AFP