Frankrig skruer op for sikkerhed før demonstrationer: Pansrede køretøjer og 89.000 sikkerhedsstyrker

Den franske regering tager ingen chance før nye protester fra "De gule veste".

En af de steder, der blev hærger sidste weekend var den populære La Belle Armee. (Foto: Geoffroy Van Der Hasselt © Scanpix)

Der er ikke længere tale om utilfredse demonstranter, men om voldelige grupper, der kommer for at hærge.

Derfor tager den franske regering nu sine forholdsregler, før weekendens varslede demonstrationer annonceret af dele af protestbevægelsen, der går under navnet "De gule veste".

Rundt om i Frankrig vil der blive indsat 89.000 sikkerhedsstyrker, inklusive 8.000 i Paris, hvor der også vil blive indsat 12 pansrede mandskabsvogne i gaderne. Det bekræftede premierminister Édouard Philippe torsdag aften i et interview på TF1, skriver både Le Monde og Le Figaro.

Ikke siden 2005, hvor regeringen satte ind mod voldelige uroligheder i de parisiske forstæder har regeringen benyttet sig af muligheden for at indsætte pansrede køretøjer, som hører til gendarmeriet.

Demonstranter forbereder "fjerde akt"

Men efter sidste weekends voldelige sammenstød mellem politi og demonstranter, der satte ild til køretøjer og vandaliserede butikker, restauranter og et af Paris' vartegn, Triumfbuen, tager regeringen ingen chancer.

Se DR's internationale korrespondent, Stéphanie Surrugue, vise rundt på Champs-Élysées efter weekendens ødelæggelser i Paris i videoen herunder.

Flere af hovedstadens museer og store turistattraktioner, heriblandt Eiffeltårnet og Operaen har set sig nødsaget til at lukke i weekenden på grund af den aktion, demonstranterne har kaldt det "fjerde akt", og som de har opfordret til at deltage i via sociale medier.

Tidligere i dag opfordrede indenrigsminister Christophe Castaner "De gule veste" til at blive væk fra demonstrationerne på lørdag for på den måde at tage afstand fra og undgå, at radikale elementer fra de politiske yderfløje misbruger anledningen til at udøve vold og hærværk, som var tilfældet i hovedstaden i sidste weekend.

Demonstranter smider metalbarrierer mod politiet ved sidste weekends demonstration nær Champs Élysées i Paris. Et scenario, den franske regering nu forbereder sig på vil gentage sig på lørdag. (Foto: LUCAS BARIOULET © Scanpix)

Premierministeren har tidligere rost dele af bevægelsen og repræsentanter for fagforeningerne, som har opfordret til fredelig dialog for at få løst de flere ugers store protester.

- Jeg tror på det franske folks fornuft, lød det fra Édouard Philippe.

Nye brændstofafgifter afblæst

De omfattende demonstrationer, som begyndte i midten af november som en reaktion på en varslet stigning i brændstof-afgifterne, har fået den franske regering til nu helt at afblæse de nye afgifter, som skulle være trådt i kraft til nytår.

Den franske premierminister blev også spurgt om en mulig tilbagetrædelse, men han slog fast, at hans opgave var at fuldføre præsidentens mål, og at det sker med opbakning fra parlamentet og præsident Emmanuel Macron.

Facebook
Twitter