Frankrig: Syriske kurdere bliver ikke inviteret til forhandlinger

Det syrisk-kurdiske PYD bliver angiveligt ikke inviteret med til forhandlinger, der ventes at begynde fredag.

Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, har af FN's særlige udsending til Syrien fået at vide, at Det Syriske Kurdiske Demokratiske Unionsparti ikke bliver inviteret til fredsforhandlinger på fredag. (Foto: THOMAS SAMSON © Scanpix)

Når det seneste internationale forsøg på at finde en fredelig løsning på konflikten i Syrien angiveligt indledes på fredag i Genève, bliver det efter alt at dømme uden Det Syriske Kurdiske Demokratiske Unionsparti, PYD.

- PYD skabte en del problemer, og Staffan de Mistura (FN's særlige udsending til Syrien, red.) fortalte mig, at han ikke har sendt partiet en invitation, siger udenrigsminister Laurent Fabius til radiostationen France Culture ifølge Reuters.

FN's særlige udsending til Syrien sendte i går invitationer ud til de oppositionsgrupper, som FN vil have med ved forhandlingsbordet i Genève - dog uden at offentliggøre til hvilke.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, har kaldt det uretfærdigt og ødelæggende for den syriske fredsproces, hvis kurdere i Syrien ikke får lov at deltage i fredsforhandlingerne.

Han gjorde det dog samtidig klart, at Rusland ikke vil nedlægge veto, hvis kurderne ikke bliver inviteret med.

/ritzau/