Frankrig vil finde plads til 11.000 flygtninge

Den franske regering har fremlagt en plan, der skal afhjælpe det store flygtningepres mod EU.

Frankrig oplever presset fra flygtninge flere steder i landet. Her er det personer, som forsøger at komme ombord på lastbiler til Storbritannien i havnebyen Calais. (Foto: PHILIPPE HUGUEN © Scanpix)

Frankrig går mod strømmen i den europæiske flygtningekrise med et løfte om at oprette 11.000 nye pladser til asylansøgere og flytgninge.- Vi står over for en af de største kriser i Europas historie, siger Frankrigs indenrigsminister Bernard Cazeneuve.De store flygtningestrømme mod Europa skal løses fælles af EU, var medlemslandene enige om på et møde for nyligt i Luxembourg. Men enigheden holdt ikke til at finde konkrete løsninger.- På grund af den meget alvorlige situation er Frankrig nødt til at handle, siger indenrigsminister Bernard Cazeneuve.

Handle humantI sit flygtningeudspil lover indenrigsministeren, at Frankrig vil leve op til sit ansvar for at huse nogle af de mange flygtninge, der ankommer i titusindvis til Europa. Bernard Cazeneuve siger, at Frankrig har et ansvar for at hjælpe med at løse Europas flygtningekrise.- Mange asylansøgere sover på gaden eller i overfyldte centre, det skal der laves om på. Vi skal handle humant overfor asylansøgere og flygtninge, siger indenrigsministeren.

Illegale skal smides udRegeringen vil skabe 4.500 ekstra pladser til asylansøgere senest næste år - plus 4.500 pladser udenfor flygtningecentrene for at huse de flygtninge, der har opnået asyl i Frankrig.Desuden vil regeringen oprette cirka 1.500 midlertidige pladser til illegale indvandrere. Samtidig vil regeringen gå hårdt efter de illegale indvandrere, der skal smides ud af Frankrig hurtigere.Omkring 100.000 mennesker har alene i år taget den farefulde tur over Middelhavet, omkring 2.000 mennesker er druknet eller savnede.Bernard Cazeneuve gør opmærksom på, at Europa må stå sammen for at løse en af de største kriser i kontinentets historie.

Borgerlig opposition kritisererDen franske regerings flygtningeudspil kommer få dage efter, at EUs indenrigs- og justitsministre på et møde i Luxembourg opgav at finde en fælles løsning på, hvordan man skal fordele de mange tusinder flygtninge, der ankommer til Italien og Grækenland over Middelhavet.Regeringens udspil er blevet kritiseret af den borgerlige opposition.Republikaneren Eric Ciotti, der er valgt i en valgkreds ved Middelhavet, mener, at flygtningeudspillet giver et signal om at Frankrig vil tage imod for mange indvandrere.- Selvfølgelig skal vi være humane, men vi løser ikke problemerne uden at stramme reglerne for indvandring, siger Eric Ciotti.

Facebook
Twitter