Frankrig vil forbyde mobiltelefoner på landets skoler

Mobilforbuddet får en blandet modtagelse fra både lærere og elever.

Det skal være slut med mobiltelefoner i de franske folkeskoler.

Regeringen i Frankrig vil nemlig forbyde eleverne at have en mobiltelefon i lommen, tasken og da slet ikke hånden, så længe de befinder sig på skolens område.

- Har vi tænkt os at forbyde mobiltelefoner i folkeskolerne? Svaret er ja, erklærede Frankrigs undervisningsminister Jean-Michel Blanquer kort før jul.

Det handler både om børnenes koncentration og om folkesundheden, argumenterer undervisningsministeren.

Men regeringen møder kritik fra flere lærerforbund, som mener, at mobilforbuddet både vil være svært at håndtere i praksis og vil gå ud over undervisningens kvalitet.

- Flere og flere lærere bruger mobiltelefonerne som et pædagogisk redskab, siger Cathrine Nave-Bekhti, der er formand for 30.000 franske skolelærere.

Børnene er uenige

Og børnene selv er lige så uenige som de voksne:

- Altså, jeg synes, at det er fint, at man forbyder mobilerne, for de distraherer os jo meget, og jeg kan godt se, hvordan vi selv hele tiden holder øje med vores telefoner, siger den parisiske skoleelev Lila på 15 år – med sin mobiltelefon i hånden.

12-årige Maeva er uenig:

- Det er godt at have mobiltelefoner i skolen, for ellers, hvis der sker noget farligt, så kan man ikke ringe efter hjælp, siger Maeva.

Det er allerede forbudt at have sin mobiltelefon fremme i timerne i de franske folkeskoler.

Den nøjagtige udformning af totalforbuddet mod mobiltelefoner på skolernes område er endnu ikke på plads. Mobilforbuddet træder i kraft efter sommerferien.