Fransk arbejdsløshed sætter rekord

Nye tal fra det franske beskæftigelsesministerium viser, at der er rekordmange arbejdsløse.

Arbejdsløsheden i Frankrig sætter ny rekord. Det skyldes dårlig konkurrence og dårlige muligheder for de unge, siger præsident Hollande. (Foto: HANDOUT)

Antallet af registrerede jobsøgere i Frankrig satte ny rekord, da det torsdag blev annonceret, at yderligere 39.800 stillede sig bag i køen, så det samlede tal lyder på 3,26 millioner.

Nyheden fra den franske beskæftigelsesministerium kommer ikke som en overraskelse, efter ministeriet 24 måneder i træk har annonceret stigning i antallet af arbejdsløse.

Stigningen svarer til, at 1326 arbejdere hver dag mister arbejdet i landet, og set i forhold til for et år siden, er der tale om en stigning på 12,5 procent.

Bedre i slutningen af året

Medregner man folk i deltidsarbejde og jobsøgende i Frankrigs oversøiske territorier lyder det samlede antal på 5,09 millioner arbejdsløse.

Der skulle imidlertid være lys for enden af tunnellen, lyder vurderingen, hvis man ser mere end et halvt år frem.

- Denne negative tendens vil fortsætte over de kommende måneder, før vi formår at bryde tendensen mod slutningen af året, hedder det i en meddelelse fra beskæftigelsesministeriet.

Merkel opfordrer til reformer

Den franske præsident François Hollande, som torsdag mødtes med Angela Merkel og i den forbindelse blev opfordret til at gennemføre strukturreformer, har flere forklaringer på problemet.

Hollande peger på, at mangel på konkurrence og for få muligheder for de unge er blandt årsagerne til den høje arbejdsløshed.

Den franske præsident gentog på pressemødet efter Angela Merkels besøg, at jobskabelse står højt på hans prioritetsliste.

/ritzau/

Facebook
Twitter