Tema Junglen i Calais

Fransk dommer godkender delvis rydning af migrantlejr i Calais

Fristen for at forlade lejren var tirsdag, og myndighederne har sagt, at man vil anvende magt om nødvendigt.

Franske myndigheder vil anvende magt om nødvendigt for at flytte migranterne til andre opholdssteder. (Foto: DENIS CHARLET © Scanpix)

En dommer har torsdag godkendt den franske regerings beslutning om at rydde en migrantlejr i havnebyen Calais delvist.

Myndighedernes frist for at forlade lejren, der er kendt som "junglen", udløb tirsdag. Nedrivningen berører mindst 1000 migranter.

- Ordren er gyldig med undtagelse af fællesarealer, siger en talsmand for præfekten i Pas-de-Calais.

Junglen i Calais

De franske myndigheder er begyndt på rydningen af flygtningelejren "Junglen" i Calais. Lejren har været omkring 7.000 menneskers hjem de seneste mange måneder. Efter planen skal "Junglen" være jævnet med jorden i begyndelsen af november.

Gå til tema

Franske myndigheder har sagt, at de vil anvende magt om nødvendigt for at flytte migranterne til andre opholdssteder. Man vil flytte dem til en containerpark og til andre modtagecentre.

For nylig er migranter i lejren, der huser flere tusinde mennesker, blevet udsat for brutale overfald af væbnede personer på den yderste højrefløj.

Mange mennesker i den berygtede "jungle" har beskyldt politiet for at forsømme at beskytte dem. Nogle siger, at politiet giver dem bank.

Folk i lejren håber at komme videre til Storbritannien. De har jævnligt forsøgt at krydse kanalen enten via tunnelen eller færgerne over Den Engelske Kanal.

/ritzau/Reuters