Fransk fangeflugt med hjælp af helikopter

Tyven Redoine Faid er for anden gang lykkes med at flygte fra et fransk fængsel på opsigtsvækkende vis.

46-årige Redoine Faid er brudt ud af et fængsel i den sydøstlige del af byen Reau. (Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT © AFP)

En notorisk tyv, der har været en af Frankrigs mest eftersøgte mænd, er lykkes med en opsigtsvækkende flugt fra et fransk fængsel.

Ifølge de franske myndigheder er den 46-årige Redoine Faid brudt ud af et fængsel i den sydøstlige del af byen Reau på få minutter ved hjælp af en helikopter.

Kilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at tre bevæbnede mænd ankom til fængslets indgang og krævede, at Faid blev løsladt.

Det var dog en afledningsmanøvre, der gjorde det muligt, at en helikopter samtidig landede i fængslets gård, der ikke er dækket til med net.

Væbnede mænd fra helikopteren tog Faid ud af et besøgsrum og fik ham om bord på helikopteren, uden at nogen blev såret.

Helikopter fundet udbrændt

Helikopteren er senere blevet fundet udbrændt nord for Paris. Det antages, at piloten kan være blevet taget som gidsel.

- Alt bliver gjort for at finde de undslupne, siger en embedsmand i indenrigsministeriet.

Faid er dømt for bevæbnet røveri og mordet på en politikvinde i 2010 ved et fejlslagent røveri.

Det er anden gang, at Faid lykkes med en spektakulær flugt. Første gang var i 2013, hvor han tog fire fængselsvagter som gidsel og efterfølgende sprængte sig vej ud af et fængsel i det nordlige Frankrig med dynamit.

Han blev dog fanget af politiet igen efter seks uger.

Dengang efterlyste det internationale politisamarbejde Interpol ham og beskrev ham som "farlig" - det er det tætteste, man kan komme på en international arrestordre.

Faid er kendt i Frankrig for sin lange karriere som kriminel, hvilket han tidligere har ladet sig interviewe om til diverse tv-shows og har skrevet bøger om.

Her har han sagt, at han er inspireret af gangsterfilm som "Scarface" og "Heat".

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter