Fransk flygtningelejr løber tør for mad

I 'Junglen i Calais' bor der nu over 9.000 flygtninge og migranter, og hver dag kommer nye personer til lejren.

Donationerne af mad og penge er løbet ud, og samtidig vokser antallet af flygtninge og migranter, der kommer til lejren. (Foto: © Philippe Huguen, Scanpix)

Flygtninge og migranter strømmer til flygtningelejren 'Junglen' i den franske havneby Calais.

Nu begynder de forskellige nødhjælpsorganisationer at løbe tør for mad, telte og tæpper.

For donationerne af mad og penge er løbet ud, og samtidig vokser antallet af flygtninge og migranter, der kommer til lejren, hver dag.

Det skriver The Guardian.

- For få måneder siden ville der maksimalt være 70 personer i kø. Nu venter 500 mennesker. Vi startede med at løbe tør for mad for omkring tre uger siden, siger Marie Eisendick, som har hjulpet til hos Refugee Community Kitchen siden starten af året.

Hun oplyser, at det ikke længere er muligt at give et varmt måltid for alle længere, og at flere sultne mennesker bliver afvist i køen.

- Vi har de samme ressourcer og medhjælpere, som vi havde for tre måneder siden, men der er tusinder flere maver at mætte, siger hun.

De seneste opgørelser viser, at der er kommet cirka 30 procent flere til lejren den sidste måned, så der nu bor over 9.000 mennesker i 'Junglen', og der kommer cirka 70 ekstra personer til om dagen – de fleste fra Sudan og Afghanistan.

De franske myndigheder har gentagne gange forsøgt at lukke lejren i det nordlige Frankrig.

Tidligere på året ryddede lokale myndigheder dele af lejren i et forsøg på at tvinge migranterne til at søge mod andre lejre på den franske nordkyst.

Og senest har den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, meldt ud, at lejren skal lukkes, og at flygtninge og migranter skal rykkes til andre steder i landet.

Siden oktober er flere end 5000 flygtninge og migranter blevet fordelt på 161 specialcentre rundt omkring i Frankrig.