Fransk indenrigsminister: Vi har identificeret 3.000 uromagere

Voldelige demonstranter er "et mindretal, der ønsker at ødelægge alt", siger indenrigsminister.

Politiet måtte i løbet af lørdagen affyre vandkanoner mod demonstranterne. (Foto: Yoan Valat © Scanpix)

Flere steder i Frankrig har der i løbet af lørdagen været demonstrationer rettet mod den franske præsident Emmanuel Macrons økonomiske politik.

I hovedstaden Paris førte protesterne til voldsomme kampe mellem politi og aktivister. Disse sammenstød er særligt foregået ved Triumfbuen og de omkringliggende gader.

Afbrændte biler og stenkast blev besvaret med tåregas, chokgranater og vandkanoner fra politiets side, og op mod 100 personer, herunder flere betjente, er blevet såret under optøjerne. Flere steder er der blevet begået grov hærværk mod bygninger og butikker.

Den franske indenrigsminister, Christophe Castaner, udtaler til BFM TV, at myndighederne har identificeret omkring 3.000 personer, der er mistænkt for at have begået vold i Paris.

Indenrigsministeren oplyser ifølge det franske medie, at der er tale om både demonstranter fra den ekstreme højrefløj og den ekstreme venstrefløj - samt personer, der blot er kommet til Paris for at lave optøjer, "uden at være tilknyttet en bestemt bevægelse".

Ifølge Christophe Castaner repræsenterer de voldelige demonstranter “et oprørsmæssigt mindretal, der ønsker at ødelægge alt”.

- De er stort set hooligans, siger han ifølge BFM TV.

Flere bygninger og erhvervsdrivende i byen er blevet udsat for hærværk. (Foto: Charles platiau © Scanpix)

Modstand mod Macron

Protesterne, der har bredt sig flere steder steder i landet, startede som følge af de stigende afgifter på benzin og diesel, som præsident Emmanuel Macron har indført for at få folk til at vælge et mere miljøvenligt transportmiddel.

Protestbevægelsen, der er blevet kaldt ‘De Gule Vestes Bevægelse’, har dog siden udviklet sig til en bredere kamp mod Macrons økonomiske politik.

Den franske præsident Emmanuel Macron, der i øjeblikket opholder sig i den argentinske hovedstad Buenos Aires til det netop afsluttede G20-topmøde, udtalte på et pressemøde, at han “forstår vreden” hos de vælgere uden for Frankrigs store byer, der er ramt af prisstigninger på benzin og diesel, men at han ikke vil lade sig presse til at ændre sin politik på grund af “bøller”.

Facebook
Twitter