Fransk konflikt eskalerer: Bruger vandkanoner mod strejkende

Fransk politi forsøger at opløse blokade ved et olieraffinaderi.

  • De franske arbejdere er vrede over reformer, der gør det lettere for arbejdsgivere at fyre og hyre folk. (Foto: © Jean-Sebastien Evrard, Scanpix)
  • Politiet bruger tåregas og vandkanoner for at opløse blokade. (Foto: © JEAN-PAUL PELISSIER, Scanpix)
1 / 2

Fransk politi har brugt vandkanoner og tåregas mod strejkende arbejdere, der blokerede et olieraffinaderi i Marseille.

Det oplyser en talsmand for Frankrigs største fagforbund CGT ifølge den britiske avis The Guardian.

Politiaktionen blev sat i gang tidligt tirsdag morgen efter advarsler fra myndighederne om, at forsøg på at stoppe brændstofforsyningerne ikke ville blive tolereret.

De langvarige strejker har medført, at mange benzinstationer i landet er løbet tør for brændstof. Flere end 1500 tankstationer har haft problemer med at levere diesel og benzin til kunderne, skriver Ritzaus Bureau.

Aktionen er den seneste eskalation af konflikten mellem Francois Hollande's regering og det magtfulde CGT fagforbund, der fortsætter med strejker og blokader i både havne, på togbanen og ved olieraffinaderier.

De franske arbejderes vrede er rettet mod den franske regering, der har gennemtrumfet kontroversielle arbejdsmarkedsreformer uden om parlamentet.

Reformerne gør det lettere for arbejdsgivere at hyre og fyre folk, ligesom den 35 timers arbejdsuge i højere grad bliver åben for forhandling på de enkelte arbejdspladser.