Fransk minister: Angreb ved Louvre har karakter af terror

​En soldat ved Louvre er blevet angrebet af en mand med en machete.

Ingen besøgende kom til skade under angrebet. (Foto: Yoan Valat © Scanpix)

Ifølge den franske premierminister, Bernard Cazeneuve, var det "tydeligvis" et angreb, der havde karakter af et terror, da en mand i dag gik til angreb ved Louvre.

Det siger premierministeren på et pressemøde under et besøg i Bayeux i Normandiet.

Klokken 09.45 angreb en mand med en machete en soldat nær indgangen til museet Louvre. Soldaten blev ifølge lettere såret. Der blev affyret fem skud mod angrebsmanden, som blandt andet blev ramt i maven. Han er dog stadig i live.

Også politichef Michel Cadot taler om terror.

- Vi har at gøre med et angreb fra en person, der tydeligvis var aggressiv og udgjorde en direkte trussel, og på grund af hans kommentarer tror vi, at han ville udføre en terrorhandling, siger politichefen ifølge Reuters.

Manden bar på to rygsække, men de indeholdt ikke sprængstoffer.

Myndighederne kender endnu ikke gerningsmandens identitet.

En anden person, der opførte sig mistænkeligt er også blevet anholdt. Personens rolle undersøges lige nu.

Indenrigsminister Bruno le Roux er lige nu på en rejse til Dordogne, men har aflyst resten af turen for at vende tilbage til Paris.

På museet befandt sig 250 gæster, der kortvarigt blev tilbageholdt af hensyn til deres egen sikkerhed og efterforskning.

FAKTA: Det ved vi

  • En mand angreb fredag formiddag omkring klokken 9.45 en soldat ved indgangen til kunstmuseet Louvre i Paris med en machete. Soldaten blev lettere såret i hovedbunden.

  • Der blev affyret fem skud mod angriberen, som blev ramt i maven. Han er ved bevidsthed og i politiets varetægt.

  • Angriberen råbte ifølge politidirektøren i Paris, Michel Cadot, ”Allahu Akbar” – ”Gud er stor” på arabisk – foran museet.

  • Angriberen havde to rygsække på sig. De er begge blevet tjekket, og der ikke fundet sprængstoffer i dem.

  • Ifølge politidirektøren har vi at gøre med ”et angreb fra en person, der tydeligvis var aggressiv og udgjorde en direkte trussel, og på grund af hans kommentarer tror vi, at han ville udføre en terrorhandling.”

  • Den franske premierminister, Bernard Cazeneuve, siger på et pressemøde, at angrebet "tydeligvis har karakter af terrorisme".

  • Myndighederne oplyser, at man endnu ikke kender mandens nationalitet.

  • Politiet har anholdt endnu en person, men ifølge det franske indenrigsministerium er det endnu uvist, hvilken rolle personen har spillet i forhold til dagens episode på museet.

  • Metrostationen Palais Royal Musée du Louvre er lukket som følge af hændelsen ved museet.