Fransk politi anholder tre personer med forbindelse til gerningsmand i Nice

Politiet er ved at undersøge, om 31-årig lastbilfører handlede alene. I alt er fem personer varetægtsfængslet.

Den 31-årige tuneser Mohamed Bouhlel kørte denne lastbil to kilometer gennem en menneskemængde, der fejrede Bastilledag i Nice. Mindst 84 mennesker har mistet livet. (Foto: ANDREAS GEBERT © Scanpix)

Fransk politi har anholdt tre personer med forbindelse til terrorangrebet i Nice, hvor en lastbil kørte ind i en menneskemængde på Frankrigs nationaldag 14. juli og dræbte mindst 84 mennesker - heraf ti børn.

Anholdelserne fandt sted tidligt i morges to forskellige steder i Nice, skriver Reuters.

De tre anholdte er ifølge Reuters' kilder tæt på den 31-årige tuneser Mohamed Boulels, der sad bag rattet i lastbilen. Det samme gælder de to personer, der blev anholdt i løbet af fredagen. En af dem er gerningsmandens ekskone, skriver den franske tv-station BFMTV og avisen Le Monde.

De franske myndigheder er stadig i gang med at finde ud af, om Bouhlel handlede alene, eller om han arbejdede sammen med nogen, samt hvad hans motiv var. Det er endnu uvist, om han var radikaliseret, selvom den franske premierminister Manuel valls har sagt, at han er overbevist om, at Bouhlel har tråde til radikale islamistiske cirkler.

Endnu har Islamisk Stat ikke nævnt noget om angrebet i Nice.

202 personer blev såret i angrebet, og 52 af dem svæver fortsat mellem liv og død. Flere personer savnes fortsat.

I dag har Frankrig indledt tre dages officiel landesorg, og præsident François Hollande indledte klokken 9 et ekstraordinært ministerråd om situationen. Præsidenten har annonceret, at han forlænger den undtagelsestilstand, som Frankrig har befundet sig i siden terrorangrebet 13. november sidste år, med tre måneder.

Opdateres