Fransk politi efterforsker knivangreb i Paris som et terrorangreb

Ransagninger og afhøringer af den formodede gerningsmands nærmeste peger i ny retning.

Politihovedkvarteret, hvor knivangrebet foregik, ligger i nærheden af Notre Dame-katedralen i det centrale Paris. (Foto: IAN LANGSDON © Scanpix)

Over et døgn efter drabene på fire personer i politiets hovedkvarter i Paris, oplyser fransk politi nu, at episoden efterforskes som et terrorangreb.

Det skriver både franske og internationaler medier her til aften.

Sagen overgår nu til antiterrorefterforskning, da politiet har flere spor, der peger i retning af et terrorangreb.

Blandt andet drejer det sig om afhøringer af personer i den formodede gerningsmands omgangskreds - blandt andre hans hustru, bror og kolleger.

Samtidig skal resultatet af politiets ransagninger og en undersøgelse af den formodede gerningsmands mobiltelefon tyde på, at der er tale om terror.

Angrebet fandt sted i går ved middagstid, da den formodede gerningsmand, en 45-årig it-medarbejder, stak fire kolleger ihjel med en indsmuglet keramisk kniv.

Tre politibetjente og en kontorsansat blev dræbt, før gerningsmanden blev skudt af politiet.

Siden da er det kommet frem, at den formodede gerningsmand for halvandet år siden konverterede til islam.

Tidligere melding: Drabsefterforskning

Spekulationer i den franske offentlighed fik tidligere i dag en talsmand for den franske regering til at slå fast, at angrebet på daværende tidspunkt blev efterforsket som drab - og altså ikke som en terrorhandling.

Ifølge DR's internationale korrespondent Stéphanie Surrugue har de franske myndigheder indtil nu haft god grund til at være varsomme med at bruge ordet 'terror'.

- Man har undgået at benytte ordet, fordi man ville være sikre på, at der var tale om terror. Man har forsøgt at undgå, at rygter og logiske slutninger ville blive til fake news uden at være blevet bekræftet.

- Det var derfor, Macrons talsmand tidligere i dag understregede, at den indledende efterforskning var en drabsefterforskning.

Den formodede drabsmand havde været ansat i politiets hovedkvarters it-afdeling siden 2003.

Og ifølge Frankrigs indenrigsminister, Christophe Castaner, var manden kendt for sin gode evne til at samarbejde med sine kollegaer.

Der er indtil videre ingen terrororganisationer, der har taget ansvaret for gerningsmandens attentat.

Det vides heller ikke, om han har efterladt sig et brev eller en erklæring.

Hvis der er tale om en terrorangreb, er der i givet fald tale om det 12. i Frankrig inden for de seneste fem år.

Facebook
Twitter