Fransk politi: Vi kender terrormistænkt

En mand i 30'erne er anholdt efter et voldsomt angreb på gasfabrik ved Lyon.

Fransk politi og brandvæsen sikrer området ved Saint-Quentin-Fallavier, sydøst for Lyon. (Foto: Philippe Desmazes © Scanpix)

Flere er såret og en enkelt person er fundet halshugget ved en gasfabrik i et industriområde sydøst for den sydfranske by Lyon, hvor der også har været eksplosioner.

Ifølge den franske efterretningstjeneste, DGSI, er den anholdte mand kendt af politiet.

Ved siden af den halshuggede person er der angiveligt fundet et sort flag med arabiske inskriptioner. Hovedet er fundet et stykke fra gerningsstedet.

Den franske statsadvokat fortæller, at den franske anti-terrorenheden er sat ind i efterforskningen af det, der betragtes som et terrorangreb, skriver Reuters.

Mand set cirkulere rundt

Lige nu undersøger efterforskerne, om der skulle være flere medskyldige end den mand i 30'erne, som allerede er anholdt, skriver Le Dauphine.

Mange mennesker har været vidner til angrebet, skriver avisen. Mange af dem er blevet bragt til Bourgion-Jallieu Hospitalet for at modtage krisehjælp.

En leder af et hotel beliggende 100 meter fra Gas-fabrikken, hvor angrebet fandt sted, siger, at hun er chokeret:

- Klokken 9.30 hørte vi en kæmpe eksplosion, og jeg var bange for at gå udenfor for at se, hvad der var sket, men man kunne ikke se noget. Jeg var selvfølgelig nervøs, fordi vi bor så tæt på gasfabrikken, men jeg havde aldrig forestillet mig et angreb her. Pludselig var vejene spærret af af sikkerhedsstyrker. Jeg er i chok, siger hotel-lederen til Le Figaro.

Ifølge Dauphiné Libéré er en mand blevet set cirkulere rundt i en bil i området omkring gas-fabrikken kort før angrebet.

Forsvarsministeriet mødes klokken 15 i dag for at drøfte situationen, siger forsvarsminister Jean-Yves Le Drian til Le Dauphine.

FacebookTwitter