Fransk statsanklager: Gerningsmand bag Nice-angreb udtrykte støtte til IS

Efterforskningen af den 31-årige Mohamed Lahouaiej Bouhlel viser indtil videre, at han havde en interesse for terrororganisationen og radikal islam.

Foruden oplysninger om gerningsmanden sagde anklageren ligeledes, at 13 af de dræbte endnu ikke er identificeret. (Foto: Francois Guillot © Scanpix)

Gerningsmanden bag terrorangrebet i Nice kunne ikke forstå, hvorfor Islamisk Stat i Syrien og Irak ikke fik lov til at få sit eget territorium.

Derudover havde han inden angrebet søgt på IS-propaganda, vold og Orlando-angrebet i USA på internettet. Det viser en gennemsøgning af den 31-årige Mohamed Lahouaiej Bouhlels computer og mobil.

Det fortæller den franske statsanklager, Francois Molins, på et pressemøde ifølge Reuters, og kalder det for et overlagt og forberedt angreb.

- Gerningsmanden havde planlagt angrebet i dagene op til nationaldagen og havde for nylig udviklet en klar interesse for radikal islamisme, siger Francois Molins og fortæller, at gerningsmanden havde anlagt et skæg af religiøse årsager.

Men trods de nye oplysninger, er der endnu ikke konkrete beviser på, at der er direkte forbindelse mellem Islamisk Stat og den 31-årige Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

Foruden oplysninger om gerningsmanden sagde anklageren ligeledes, at 13 af de dræbte endnu ikke er identificeret.

Angrebet fandt sted på strandpromenaden i den sydfranske by, hvor Mohamed Lahouaiej Bouhlel kom kørende i en hvid lastbil og bragede ind i en stor gruppe mennesker, der fejrede den franske nationaldag, Bastilledagen.

18 mennesker, heriblandt et barn, er stadig i kritisk tilstand. I alt er mindst 84 mennesker blevet dræbt.

Fransk politi har anholdt tre personer med forbindelse til angrebet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk