Fransk statsanklager sår tvivl om øksemands identitet

Det er endnu usikkert, hvem den person er, der i går blev skudt af politiet under et angreb på en politistation i går i Paris.

Militærpoliti foran politistationen i det 18. arrondissement efter gårsdagens angreb. (Foto: Yoan Valat © Scanpix)

I første omgang troede de franske myndigheder, at den mand, der i går angreb en politistation med en kødøkse i det 18. arrondissement i Paris og efterfølgende blev skudt af politiet, var en 20-årig mand født i Marokko.

Men nu peger beviser i en anden retning. Det oplyser statsanklageren i Paris, François Molin, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Identifikationen af manden er baseret på fingeraftryk, som politiet har taget i forbindelse med en sag om tyveri i det sydlige Frankrig i 2013. Her opgav manden sin identitet svarende til den, som politiet offentliggjorde i går.

Men ifølge Molins var der muligvis tale om en falsk identitet.

- Jeg er slet ikke sikker på, at den identitet, han opgav, var ægte, siger François Molin ifølge Reuters til den franske radiostation France Inter.

På den dræbtes person fandt man nemlig en mobiltelefon med et tysk simkort i, samt identifikationspapirer med navnet på en person af tunisisk oprindelse - ikke svarende til de oplysninger, der matchede med den afdødes fingeraftryk.

På det samme papir var en skriftlig erklæring af troskab til terrorbevægelsen Islamisk Stat samt en gengivelse af bevægelsens sorte flag.

Sagen kort

  • Manden blev dræbt, da han forsøgte at trænge ind på politistationen på årsdagen for angrebet på Charlie Hebdo, hvor 11 mennesker blev skudt og dræbt af terrorister.
  • Angrebet fandt sted kl.11.30 - nærmest på slaget præcist ét år efter angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo.
  • Manden fægtede med en kødøkse og bar, hvad der senere hen viste sig at være, et falskt bombebælte.
  • Angiveligt råbte manden "Allahu Akbar" (Gud er stor. -red.).
  • Han blev skudt og dræbt af politiet