Franske myndigheder afblæser alarmberedskab

Oversvømmelserne i Sydfrankrig er på retur, og de franske myndigheder har nu afblæst alarmberedskabet efter uvejret, der har kostet fem mennesker livet. En kvart million mennesker er stadig uden vand.

Oversvømmelserne i Sydfrankrig er på retur, og de franskemyndigheder har nu afblæst alarmberedskabet efter uvejret, der harkostet fem mennesker livet.

Se billedserieStore deleaf det sydlige Frankrig er ramt af de omfattendeoversvømmelser.Oversvømmelser i Sydfrankrig

Vandstanden i Rhonefloden var dog stadig meget høj nu tilformiddag. Veje og jernbaneskinner var oversvømmet så langt væk somtil Pyrenæerne og til den italienske grænse.

Højeste vandstand i 103 år

Vandstanden er den højeste, der er målt i Rhonefloden siden år1900.

Godt en kvart million mennesker er stadig uden vand, fordimyndighederne har vurderet, at det er farligt at drikke afhanerne.

Fem mennesker har mistet livet under uvejret, og regnskyl ogstorm har tvunget 15.000 mennesker fra hus og hjem i Sydfrankrig.Præsident Jacques Chirac har lovet at området får mindst 85millioner kroner i katastrofehjælp.

Den globale opvarmning

Viceudenrigsminister Renaud Muselier mener, at den globaleopvarmning er skyld i den voldsomme storm og regn. Hans udtalelsekommer samtidig med, at FN's 9. klimakonference er i gang iMilano.

Her forsøger en række lande at redde Kyoto-aftalen, somforpligter verdens industrilande til at begrænse CO2-udslippet, somer med til at få gennemsnitstemperaturen på jordkloden til atstige.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk