Franske myndigheder: Germanwings-pilot styrtede med vilje

De franske anklagemyndigheder siger på et pressemøde, at andenpiloten bevidst fløj Germanwings-fly ind i bjergside.

De franske anklagemyndigheder siger nu, at (Foto: Stringer © Scanpix)

Statsanklageren i den franske by Marseilles siger på et pressemøde, at den tyske andenpilot på det Germanwing-fly, der tirsdag styrtede ned i Alperne, med vilje styrede flyet ind i bjergvæggen.

Ifølge anklageren Brice Robin ønskede den 28-årige pilot at "ødelægge flyet", og intet tyder på, at der er tale om en terrorhandling.

Udtalelserne kommer på baggrund af lydoptagelser hentet i den sorte boks, som er hentet på ulykkesstedet. Det er flyets voice-recorder, der optager al kommunikation mellem piloter, besætning og flylederne, som er analyseret.

Nægtede at lade kaptajn komme ind

Ifølge Brice Robin var andenpiloten alene i cockpittet, da han styrtede flyet. Kaptajnen havde forladt cockpittet, og da han vendte tilbage, nægtede andenpiloten at lade ham komme ind.

Mens kaptajnen hamrer på døren begynder piloten nedstigningen med flyet, og ifølge anklageren kan man høre andenpiloten trække vejret helt indtil flyet ramte bjerget.

Passagerer skriger lige inden styrt

Desuden siger Brice Robin, at man på optagelser kan høre passagererne skrige lige inden styrtet. Han konkluderede derfor, at de tilsyneladende sent bliver klar over, hvad der er ved at ske.

Tidligere i dag oplyste Lufthansa, at andenpiloten blev ansat i Germanwings i efteråret 2013, og han havde 630 flyvetimer bag sig.

Ifølge statsanklageren havde andenpiloten ikke nogen kendt forbindelse til terror. De bekræftes af den tyske indenrigsminister de Maiziere.

Redningsmandskab forsøger stadig at finde den anden sorte boks, som indeholder alle registrerede tekniske data.