Franske præsidentkandidater hylder politiet efter skuddrama i Paris

Politiet betaler en høj pris, skriver Marine Le Pen fra det højreorienterede Front National.

Angrebet i Paris skete, mens præsidentkandidaterne var i gang med sidste tv-duel inden første valgrunde på søndag. (Foto: MARTIN BUREAU / POOL © Scanpix)

Mens de franske præsidentkandidater var midt i en tv-duel, blev en betjent dræbt og to andre sårede under et angreb på Champs-Élysées i Paris.

Efterfølgende har de franske præsidentkandidater alle været ude og vise deres solidaritet og støtte til det franske politi.

- Jeg er ked af det på vores politis vegne. De betaler en høj pris, skriver en af spidskandidaterne Marine Le Pen fra det højreorienterede parti Front National på Twitter kort før midnat.

Den konservative kandidat Francois Fillon skriver, at han sender en "hyldest til politiet, der ofrer deres liv for at beskytte os", mens venstrefløjspolitikeren Jean-Luc Mélenchon skriver, at terrorhandlinger altid vil blive straffet.

- Mine tanker går til de dræbte og sårede politibetjente og deres familier. Terrorhandlinger vil aldrig ske ustraffet. Medskyldige bliver ikke glemt, skriver han.

Emmanuel Macron, der har dannet et nyt parti og ligger højt i meningsmålingerne, sender også tanker til ofrenes familier.

- Jeg forpligter al min solidaritet til vores politi. Mine tanker går til ofrenes familer, skriver han på Twitter, og den socialistiske kandidat Benoit Hamon skriver:

- Mine tanker går til den dræbte politimand og hans kolleger, der blev sårede. Min fulde støtte til politiets kamp mod terrorisme, skriver han.