Franske soldater dræber angrebsmand i Marseille

Mindst to personer har mistet livet, efter at en mand angreb forbipasserende med en kniv.

Franske soldater har søndag eftermiddag skudt og dræbt en mand på hovedbanegården Saint-Charles i byen Marseille.

Det oplyser den lokale politimyndighed.

Gerningsmanden angreb forbipasserende folk på togstationen med en kniv. To civile kvinder har mistet livet, skriver Reuters, som citerer den franske indenrigsminister, Gerard Collomb.

Et øjenvidne siger til Reuters, at han så en mand trække en kniv ud af sit ærme og derefter stikke en ung pige og derefter en anden kvinde. Den ene kvinde fik struben skåret over af gerningsmanden. Den anden kvinde døde, efter at hun var blevet stukket i maven.

Efterforskes som terror

Den franske anklagemyndighed oplyser, at episoden nu efterforskes som en terror-relateret handling, men motivet for angrebet er stadig ukendt.

Gerningsmanden var kendt af politiet i forvejen, og han har begået "normal" og "mindre alvorlig" kriminalitet, skriver Reuters.

Episoden er afsluttet, men politiet er stadig talstærkt tilstede ved Saint-Charles-stationen. Folk er blevet bedt om at holde sig væk fra området. Togtrafikken, der opereres af SNCF, er indstillet.

Politiet efterforsker gerningsstedet. (Foto: JEAN-PAUL PELISSIER © Scanpix)

Gerard Collomb oplyste tidligere i dag, at han efter angrebet vil tage til Marseille, der er den næststørste by i Frankrig, og som ligger i den sydøstlige del af landet.

Det franske indenrigsministerium advarer mod at sprede falske rygter og beder folk om at følge myndighedernes officielle anvisninger

Tidligere i denne måned blev fire amerikanske studerende angrebet med syre på den samme togstation i Marseille. Efter angrebet oplyste franske myndigheder, at den kvindelige gerningsperson, som stod bag syreangrebet, er psykisk syg.

Fransk politi har afspærret området omkring hovedbanegården Saint-Charles. (Foto: JEAN-PAUL PELISSIER © Scanpix)

Undtagelsestilstand i Frankrig

Der er lige nu undtagelsestilstand i Frankrig. Den har hersket i landet siden november 2015, og den er senest blevet forlænget til den 1. november i år. Undtagelsestilstanden giver sikkerhedsstyrker flere beføjelser til at udføre ransagninger og overvågning.

Frankrig har de seneste år været ramt af en række angreb, heriblandt i Nice i 2016. Her kørte en mand i en lastbil ind i en menneskemængde i den franske by og dræbte 85.

Et angreb i Paris 13. november 2015 begået af jihadister med forbindelser til Islamisk Stat kostede 130 livet. Angrebet var det andet større angreb i 2015, efter at satirebladet Charlie Hebdo i Paris var blevet angrebet i januar.

Ambulancer og redningstjeneste ved Saint-Charles. (Foto: JEAN-PAUL PELISSIER © Scanpix)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter