Franske soldater har meldt sig under Islamisk Stats faner

Mindst en elitesoldat og flere fremmedlegionærer har ifølge den franske regering sluttet sig til terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Terrorbevægelsen Islamisk Stat rekrutterer i stor stil udlændinge til det selvudnævnte kalifat. (Foto: Stringer © Scanpix)

Omkring ti franske eks-soldater er ifølge officielle franske kilder rejst til Syrien for at kæmpe for IS. Det skriver The Telegraph. Soldaterne menes nu at kæmpe som jihadister for IS i Syrien og Irak.Iblandt de ti soldater er mindst en specialtrænet soldat fra det franske elitekorps ”1er Régiment de Parachutistes d'Infanterie de Marine.”Korpset er et af de mest erfarne jægerkorps i Europa.Elitesoldat med kommandotræningDen unavngivne elitesoldat har nordafrikansk baggrund og har modtaget kommandotræning i kamp, våbenbrug og overlevelsesteknikker.

Ifølge The Telegraph skriver det franske medie L'Opinion, at han har tjent i det franske forsvar i fem år. Derefter blev han en del af et privat sikkerhedsfirma, hvor en udstationering på den arabiske halvø angiveligt radikaliserede ham.En af de deserterede formodes at lede en gruppe af franskfødte islamister på omkring et dusin. De opererer i den syriske region Deir Ezzor. Alle har ifølge Radio France International modtaget kamptræning.SprængstofseksperterAndre af de ti soldater er angiveligt sprængstofseksperter. Nogle af dem er muslimske konvertitter, mens andre er radikaliserede franskmænd med arabisk-muslimsk baggrund, rapporterer radiostationen ifølge The Telegraph.

Den franske forsvarsminister, Jean-Yves Drian, bekræftede eksistensen af en håndfuld militært personel blandt jihadisterne i Mellemøsten.Han kaldte dog fænomenet for ekstremt sjældent.Nyheden om de franske desertører kommer, efter at den franske premiereminister, Manuel Valls, lancerede sin tre milliarder kroner dyre anti-terror plan.Anti-terrorplanen kommer som en reaktion på, at terrorister dræbte 17 i Paris tidligere på måneden.

Facebook
Twitter