Franskmand anholdt for mulig medvirken til terrorangreb i Paris

En 27-årig franskmand, der mistænkes for at have forsynet Paris-terrorist med våben, er blevet anholdt i Spanien.

Den 27-årig franskmand skal angiveligt have leveret våben til Amedy Coulibaly (billedet), der i januar sidste år slog fire personer ihjel under en terroraktion i et jødisk supermarked i Frankrig. (Foto: © Reuters Tv, Scanpix)

Spansk politi har anholdt en 27-årig franskmand, som er mistænkt for at have leveret våben til Amedy Coulibaly, der var en af mændene bag et terrorangreb i Paris i januar sidste år.

Det oplyser det spanske Indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AP.

Ifølge en talsmand fra ministeriet er der tale om den 27-årige Antoine Denive, der kommer fra den nordfranske by Sainte Catherine.

Han blev tirsdag anholdt i byen Rincon de la Victoria, der ligger øst for Malaga på den spanske sydkyst.

Ifølge Indenrigsministeriet blev Antoine Denive anholdt under en fælles fransk-spansk politiaktion.

Ifølge AP skulle han have leveret våben til den 32-årige Amedy Coulibaly, der i januar 2015 angreb et jødisk supermarked i Paris, hvor fire personer mistede livet.

Angrebet fandt sted to dage efter, at det franske satiremagasin Charlie Hebdo blev udsat for et terrorangreb.

Her tog Amedy Coulibaly både kunder og personale som gidsler, og han slog fire personer af jødisk tro ihjel, inden supermarkedet blev stormet af det franske politi.

Amedy Coulibaly mistede selv livet. Ifølge Ritzau sagde han kort tid inden sin død, at han angreb supermarkedet, fordi han ville ramme jøder. Samtidig påstod han, at han havde tilknytning til jihadist-bevægelsen Islamisk Stat.

Derudover hævdede han, at han arbejdede sammen med de to brødre, der stod bag angrebet mod Charlie Hebdos redaktion, hvor 12 mennesker blev dræbt.