Fredsaftale udskudt i Darfur

Den Afrikanske Union har givet de krigsførende parter i Sudans Darfur-region 48 timer til at finde en fredsaftale. To oprørsgrupper afviste i går at underskrive aftalen.

Tusindvis af amerikanere demonstrerede i går i Washington for at få USA til at gå mere aktivt ind i freds- forhandlingern i Sudan. Diplomater fra den Afrikanske Union har nu givet sudanerne to dage ekstra til at skabe en fredsaftale. (© Scanpix)

To oprørsgrupper i Darfur nægter nu at underskrive fredsaftalen for området. Det har været plaget af blodig konflikt siden 2003.

Oprørsgrupperne kræver blandt andet, at der vælges en ny vice-præsident i Sudan, som skal komme fra Darfur-regionen.

Oprørsgruppen Jem sagde, at den ikke kunne acceptere aftalen i dens nuværende form, mens Sudans Befrielseshær krævede alle sine krav før den skriver under.

Ekstra tid

Sudans regering godkendte aftalen i går.

På grund af uenigheden har USA presset på for at få endnu 48 timer til at få aftalen på plads. En udsættelse som er blevet budt velkommen af to af de største grupper i området.

Demonstrationer i USA

I Washington samledes tusinder af amerikanere i går for at vise deres støtte til fred i Sudan, et ønske som blandt andet blev udtrykt af skuespilleren George Clooney, der netop er vendt tilbage fra en rejse i det plagede land.

Konflikten i Darfur er blevet kaldt den værste humanitære katastrofe i Afrika, og mere end 300.000 mennesker har mistet livet de sidste tre år. Samtidig er flere millioner blevet fordrevet fra deres hjem, blandt andet af den militante janjaweed-gruppe, som regeringen i Sudan er blevet beskyldt for at stå bag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk