Fritzl voldtægtsdømt i 1967

Medier i Østrig har dokumenteret, at Josef Fritzl blev dømt for voldtægt omkring det tidspunkt, hvor hans datter blev født.

Josef Fritzl blev dømt for voldtægt samtidig med hans datter blev født.

Østrigeren Josef Fritzl, der holdt sin datter som fange i en kælder i 24 år og blev far til syv af hendes børn, blev dømt for voldtægt omkring det tidspunkt, hvor hans datter blev født, sagde hans svigerinde til flere medier søndag.

Journalister underbyggede udsagnet med sagsakter fra voldstægssagen i 1967 i Linz, hvor en Josef F. blev anklaget for at have brudt ind i en 24-årig sygeplejerskes lejlighed og have voldtaget hende.

Josef Fritzls svigerinde sagde, at han blev idømt en fængselsstraf for voldtægten.

- Jeg var 16 år, da han blev fængslet for voldtægt, sagde svigerinden, der kalder sig Christine R.

En klassisk tyranisk person

Lederen af politiets efterforskningshold i sagen, Franz Polzer, sagde i et interview i weekenden, at Fritzl var "en klassisk tyrannisk personlighed".

- Dette menneske, hvis forbrydelser var motiveret af hans seksuelle energi, tillod ikke en eneste gang, at der blev stillet spørgsmål til hans ferier eller til hans fravær, sagde han.

Østrigsk politi siger, at Fritzl var alene om forbrydelsen.

Efterforskere sagde torsdag, at den 73-årige Fritzl fortalte sin datter Elisabeth og de to børn, der var indespærret med hende, at de ville blive gasset ihjel, hvis der tilstødte ham noget.

Kan kun arbejde en time ad gangen

Politiets teknikere, der fortsætter eftersøgningen i bunkeren, siger, at de kun er i stand til at arbejde en time ad gangen på grund af den dårlige luft i lokalet.

De er ved at undersøge elektriske systemer og mekanikken i kælderen, blandt andet en forstærket elektrisk dør. som Fritzl brugte til at adskille de skjulte rum fra huset ovenover