Frygter Diana-gentagelse: Magasin viser fotos af topløs Kate

Fransk ugeblad offentliggør billeder af en topløs hertuginde Catherine af Cambridge, prins William kone.

Fransk ugeblad offentliggør billeder af en topløs hertuginde Catherine af Cambridge, prins William kone. (Foto: © AFP, Scanpix)

Den britiske prins William og hans hustru hertuginde Catherine reagerer med "vrede og vantro" over, at det franske ugeblad Closer fredag bringer et billede af en topløs Catherine på forsiden, siger en royal kilde til nyhedsbureauet AFP.

- Vi er nu overbevist om, at billederne er ægte, siger kilden, der kun vil udtale sig under betingelse af anonymitet.

- Deres reaktion er vrede og vantro. Vi føler, at grænsen er overskredet, siger kilden ved hoffet.

Oh my god

Ifølge Closer er billederne af det royale britiske par taget under en ferie på et slot i Frankrig i sidste uge.

Det kontroversielle - og delvist slørede - billede viser Catherine i færd med at tage sin bikinitop af under overskriften "Oh My God!". Magasinets hjemmeside er fredag formiddag så overbelastet, at det er umuligt at klikke sig ind på den.

Britiske medier fik i sidste uge tilbudt billederne, men de skal alle have sagt nej tak, skriver BBC.

Billederne er endnu en pinlig episode for det britiske kongehus kun kort tid efter, at tabloidavisen The Sun viste nøgenbilleder af prins Williams bror, Harry, under en vild fest i Las Vegas.

Kede af billederne

Hertugparret selv er ifølge kilder ved hoffet "bedrøvet og skuffet" over billederne, som de opfatter som et overgreb på deres privatliv.

Catherine er sammen med prins William i øjeblikket på et ni dages besøg i Sydøstasien, hvor medierne har fremhævet hendes elegante tøjstil.

Frygter Diana-gentagelse

BBC skriver, at prins William forsøger at beskytte sin borgerligt fødte hustru mod paparazzi-fotografer værste udskejelser.

William er efter sigende overbevist om, at det var paparazzi-fotografers jagt på hans mor, prinsesse Diana, der førte til hendes død ved en bilulykke i Paris.

/ritzau/AFP