Frygter negative jurymedlemmer: Trumps tidligere kampagneleder vil have flyttet retssag

Paul Manaforts advokat vil have retssag rykket 400 kilometer væk fra Washington DC.

Donald Trumps tidligere kampagnechef, Paul Manafort, ankommer til høring efter den særlige anklager, Robert Mueller, sigtede ham for vidnemanipulation. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

Den tidligere kampagneleder for USA’s præsident, Donald Trump, Paul Manafort, vil have flyttet sin kommende retssag væk fra Washington DC.

Det fremgår af dokumenter, som Paul Manaforts advokat indleverede i går, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den tidligere kampagneleder og hans advokat mener, at potentielle jurymedlemmer kan være påvirket af for megen negativ omtale af Paul Manafort selv og Donald Trump, og vil derfor have rykket retssagen væk fra Alexandria, en by knap 20 kilometer fra Washington DC i delstaten Virginia.

I stedet ønsker de at føre retssagen i Roanoke, også i Virginia, men 400 kilometer længere væk, hvor vælgerne i deres stemmeangivelse var mere delte ved præsidentvalget i 2016 mellem Hillary Clinton og Donald Trump.

- Det er ikke for fjernt at forestille sig, at vælgere, der har valgt at støtte Hillary Clinton er tilbøjelige til at have en negativ holdning mod Paul Manafort, skriver hans advokat ifølge den amerikanske tv-station CNN.

- Det er vanskeligt at betragte en sag, der har fået så meget medieopmærksomhed som tiltalen af Paul Manafort. Hans juridiske problemer og den daglige mediedækning er blevet en teaterforestilling i den kontrovers, der omgiver præsidenten og valget i 2016.

Tiltalt for skatteunddragelse og hvidvask af penge

Den tidligere FBI-chef og særlige anklager, Robert Mueller, har tiltalt Paul Manafort for flere forhold af skatteunddragelse, banksvindel og for sammen med Rick Gates at have hvidvasket 75 millioner dollars.

Paul Manafort blev fængslet i sidste måned efter Robert Mueller anklagede ham for forsøg på at manipulere vidner i hans kommende retssag.

Facebook
Twitter