Fulde ansatte på svensk atomkraftværk

Forsmark-værket i Sverige beskyldes for store sikkerhedsproblemer. Blandt andet har en prøve vist, at flere medarbejdere var påvirkede af alkohol.

Atomkraftværket Forsmark har kraftige problemer med sikkerheden. Blandt andet var noget af personalet alkoholpåvirket. (Foto: DR © DR)

Atomkraftværket Forsmark i Sverige er udsat for kraftig kritik. Sveriges Television skriver på sin hjemmeside, at der er alvorlige problemer med sikkerheden på Forsmark. Oplysningerne bygger på en intern rapport, der indtil nu er blevet holdt hemmelig, selvom den blev skrevet i slutningen af oktober.

Problemer på atomkraftværket i løbet af sommeren skyldtes ifølge tv-stationens oplysninger ikke tekniske fejl, men problemer med sikkerheden.

Blandt andet er tre af de 25 medarbejdere, der blev testet, blevet sendt hjem fordi det var påvirket af alkohol.

Ulykker og faresituationer

Under en stor modernisering af Forsmarkværket skete der 22 ulykker, og 68 faresituationer. Flere af tilfældene kunne have medført dødsfald.

- Det drejer sig eksempelvis om mange ulykkestilfælde, og faresituationer, fejlbedømmelser, mislykkede prøver, og andre fejl eller fejlhåndteringer, siger Forsmarks egne eksperter i rapporten ifølge Sveriges Television.