G7 har ingen planer om at droppe Rusland-sanktioner

Det er for tidligt at sige, at forholdet til Rusland er i orden, siger Angela Merkel.

Tysklands kansler Merkel i Japan til G7-møde med præsident Barack Obama, Japans premierminister Shinzo Abe og præsident François Hollande fra Frankrig. (Foto: © ASAHI SHIMBUN / POOL, Scanpix)

De store vestlige lande har ingen planer om at trække de økonomiske sanktioner mod Rusland tilbage, siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel, på et G7-topmøde i Japan.

- For mig er det for tidligt at give signal til, at alt er i orden igen, siger hun til journalister.

'Der kan ikke ventes nogen ændringer' fra de vestlige stats- og regeringschefer, der er forsamlet i Japan, forklarer hun.

EU's præsident, Donald Tusk, mener, at G7 er nødt til at være kontant og klar over for Rusland om de krænkelser og brud på folkeretten, som den russiske regering står bag i Ukraine.

Han siger, at det samme gælder Kinas aggressive fremfærd i Det Sydkinesiske Hav. Her gør Kina krav på koraløer og tilstødende havområder, som flere lande i regionen også mener tilhører dem.

- Prøven på vores troværdighed er vores evne til at forsvare de almindelige værdier, som vi deler, forklarede Tusk, som er deltager ved mødet i den japanske by Shima.

G7 består af USA, Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, Canada og Japan og med EU som ekstra deltager.

/ritzau/AFP