Gaddafi-søn i et overraskende come-back

Gaddafis højt profilerede søn, Saif al-Islam, har overraskende vist sig ved et hotel i Tripoli. I går sagde oprørerne, at han var anholdt.

Gaddafis søn, Saif al-Islam, er alligevel ikke anholdt af oprørerne. I hvert fald viste han sig i aftes i Tripoli. (Foto: Paul Hackett © Scanpix)

I går oplyste de libyske oprørere, at de havde anholdt Muammar Gaddafis søn, Saif al-Islam, men i aftes viste han sig ved et hotel, hvor der bor mange internationale journalister.

- Vi vil vinde, for befolkningen er med os, lød det sejrssikkert fra Saif Gaddafi.

Saif al-Islam kunne i øvrigt give de internationele nyhedsmedier den for de fleste overraskende melding, at oprørene ved at rykke ind i Tripoli, var knækket sammen. Det var en fælde at lukke oprørene ind i hovedstaden.

Bekræftet af Domstol

Inden han i bil hastede videre nåede han også at fortælle, at hans far stadig befinder sig i Tripoli og at Gaddafi-tilhængerne har brækket ryggen på oprørerne.

Saif al-Islam blev ofte omtalt som sin fars efterfølger på posten som Libyens førstemand, før oprøret startede i februar.

Anholdelsen af Saif al-Islam blev desuden i går bekræftet af Den Internationale Domstol i Haag, der har udsendt en arrestordre mod ham.

Facebook
Twitter