Game of Thrones skovler 23 Emmy-nomineringer til sig

Med 23 nomineringer er det muligt, at den populære serie kan gentage sidste års rekordhøst af Emmy-priser.

På skuespillersiden er fem mænd og kvinder fra Game of Thrones nomineret til enten årets bedste mandlige eller kvindelige birolle i en dramaserie. (Foto: © søren bidstrup, Scanpix)

Sidste år slog serien "Game of Thrones" rekord, da den populære serie modtog 12 Emmy-priser af forskellige afskygninger. I år er serien nomineret 23 gange heriblandt for prisen som årets dramaserie. Den pris vandt serien for første gang sidste år.

De øvrige nominerede i kampen om prisen som årets dramaserie er "The Americans", "Better Call Saul", "Downton Abbey", "Homeland", "House of Cards" og "Mr. Robot".

På skuespillersiden er fem mænd og kvinder fra Game of Thrones nomineret til enten årets bedste mandlige eller kvindelige birolle i en dramaserie. Danske Nikolaj Coster-Waldau er ikke i blandt.

Også andre serier har modtaget en bølge af nomineringer. Miniserien "The People v. O.J. Simpson: American Crimestory" har modtager 22 nomineringer.

En af de mulige vindere er Cuba Gooding Jr., der kan vinde prisen som bedste mandlige skuespiller i en miniserie for sin rolle som O.J. Simpson.

Han skal konkurrere med blandt andet Tom Hiddleston, der er nomineret for hans rolle som Jonathan Pine i "The Night Manager" - også kendt på dansk tv som "Natportieren".

Også "Fargo" har modtaget sin del af nomineringer med 18 muligheder for en Emmy-pris. En af dem kan gå til Kirsten Dunst, der er nomineret for bedste kvindelige hovedrolle i en miniserie.

/ritzau/