Gammel kending skal sikre Trump fire år mere i Det Hvide Hus

Den amerikanske præsident har fundet kampagnelederen, der skal planlægge genvalget.

Det er godt et år siden, at Donald Trump blev taget i ed som USA's 45. præsident. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

Donald Trump går efter fire år mere som USA’s præsident, når hans nuværende embedsperiode slutter i begyndelsen af 2021.

Og det bliver den 42-årige strateg Brad Parscale, som skal sørge for endnu en valgsejr for den republikanske præsident.

Det har Donald Trump netop meddelt på sin hjemmeside.

Brad Parscale er blevet udnævnt til kampagneleder for den komite, der skal organisere Donald Trumps kampagne frem mod præsidentvalget i november 2020.

Han arbejdede som digital marketingsstrateg for den nu 71-årige præsident under valgkampen i 2016. Han var blandt andet ansvarlig for Donald Trumps hjemmeside, hans digitale mediestrategi og hans online fundraising-kampagne.

Og siden da har Brad Parscale blandt andet stået for den digitale mediestrategi for det republikanske partis centralorganisation, Republican National Committee.

- Brad er et fantastisk talent, og han var afgørende for vores succes i 2016. Han har vores families fulde tillid, og han er den perfekte person til at stå i spidsen for kampagnen, udtaler præsidentens søn, Eric Trump, i en pressemeddelelse.

Ikke en nyhed i sig selv

Ifølge Anders Agner Pedersen, som er redaktør på det USA-fokuserede netmedie Kongressen.com, er det i sig selv ikke nogen overraskelse, at en siddende præsident begynder at tænke på sit genvalg godt et år inde i sin embedsperiode.

Man skal helt tilbage til 1968 for at finde en præsident, den demokratiske Lyndon B. Johnson, som ikke ønskede at søge genvalg.

- Hvis Donald Trump allerede nu sagde, at han ikke vil stille op, ville han svække sin egen magtposition, siger han.

Men ifølge Anders Agner Pedersen har der været spekulationer om, at Donald Trump ikke ønsker fire år til i Det Hvide Hus. Blandt andet i den omstridte insiderbog ”Fire and Fury”, der udkom tidligere på året, og som delvist er baseret på anonyme kilder.

Derudover har præsidenten selv erkendt, at det er hårdere end forventet at være USA’s præsident, og derfor vækker det trods alt opmærksomhed, at han i dag har udnævnt Brad Parscale til ny kampagneleder.

- Samtidig er der opstået røre i den republikanske politiske andedam. Både i forhold til, om han ville genopstille eller ej. Men også i forhold til, om han vil blive udfordret af en anden republikaner, siger Anders Agner Pedersen.

Meget kan ske inden 2020

En af dem, der bliver nævnt, er Ohios guvernør, John Kasich, der var den sidste republikaner til at kapitulere i primærvalget mod Donald Trump i 2016.

- John Kasich har siden hen ført en klar oppositionslinje til præsidenten, og derfor er snakken i fuld sving internt i Det Republikanske Parti, om der kommer en udfordrer. Også selvom præsidenten genopstiller, siger Anders Agner Pedersen.

Redaktøren understreger samtidig, at det ikke er mere end halvandet år siden, at Donald Trump blev valgt til præsidentposten, og at meget kan ske inden november 2020, hvor valget skal finde sted.

- Der er eksempelvis et midtvejsvalg og en Rusland-undersøgelse, der kan få stor betydning for 2020-valget. Derfor er intet afgjort endnu i Trumps USA, siger Anders Agner Pedersen.

Facebook
Twitter