(Foto: ALY SONG © Scanpix)

Gang i nattelivet i Wuhan: 'Jeg tror ikke, der var lige så mange folk ude før pandemien'

Mens store dele af verden er lukket ned, har Wuhan ikke registeret lokale tilfælde af corona i syv måneder.

Unge, der fester på natklubber. Grupper, der fejrer fødselsdag på lokale restauranter. Travle gadekøkkener, der langer snacks hen over disken.

Nattelivet er i fuld sving i millionbyen Wuhan, der i starten af året blev kendt som coronapandemiens epicenter.

Billederne gik verden rundt, da de kinesiske myndigheder i januar formåede at gøre storbyen til en spøgelsesby for at bekæmpe coronaudbruddet i området.

Myndighederne lukkede byen ned for de 11 millioner indbyggere, mens al transport ind og ud stoppede fra den ene dag til den anden. Borgere i byen rapporterede om, at opgangsdøre i nogle tilfælde blev svejset fast, så beboerne ikke kunne komme ud.

På internettet florerede videoer, af indbyggere som blev ført ind i biler af mænd i hvide beskyttelsesdragter.

I april genåbnede byen så efter flere måneders nedlukning, og nu kan byens unge igen feste med hinanden uden mundbind og afstand, mens pandemien stadig raser flere steder i verden.

- Under pandemien var Wuhan virkelig som en død by. Nu kommer alle ud for at spise og have det sjovt. Jeg tror ikke, at der var lige så mange folk ude før pandemien, siger den lokale musiker Wang Xinghao til Reuters.

 • En kvinde ankommer til en af Wuhans natklubber. Der er ikke registreret et lokalt smittetilfælde i byen siden 10. maj 2020. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
  1 / 11
 • Wuhans natteliv kan give et glimt af, hvordan hverdagen ser ud, når pandemien er overstået. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
  2 / 11
 • Der er hverken mundbind eller afstand, når unge fester i millionbyens natteliv. Næsten 3.900 af Kinas 4.634 registrerede coronarelaterede dødsfald er fra Wuhan. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
  3 / 11
 • Der er igen gang i gadekøkkenerne i Wuhan. I januar og flere måneder frem gennemgik byen den hårdeste nedlukning i verden. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
  4 / 11
 • - Efter at have oplevet den første bølge af epidemien og derefter friheden, har jeg det, som om jeg lever et nyt liv, siger 29-årige Zhang Qiong fra Wuhan. Hun er ved at tørre fødselsdagskage væk fra ansigtet. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
  5 / 11
 • Selvom der er gang i nattelivet igen, forventer virksomheder og restauranter i Wuhan, at det kan tage tid, før den stigende omsætning kommer til at gøre op for de store tab, de led i begyndelsen af året. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
  6 / 11
 • Venner kan mødes til en øl ved et af byens gadekøkkener. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
  7 / 11
 • På en restaurant i millionbyen fejrer en gruppe mennesker fødselsdag. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
  8 / 11
 • Der bliver langet snacks hen over disken, på gadekøkkenerne i byens centrum. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
  9 / 11
 • Indbyggere danser med hinanden i en af byens parker. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
  10 / 11
 • Studerende, musikere og kunstnere fortæller, at de har brugt tiden i karantæne på at forberede sig til den tid, hvor byen igen kunne åbne. (Foto: ALY SONG © Scanpix)
  11 / 11
FacebookTwitter