Gangnam Style når ny milepæl på YouTube

Musikvideoen til den rapperen Psys monster-hit Gangnam Style runder to milliarder visninger på YouTube.

Ved at afspille denne video accepterer du YouTubes servicevilkår. I dette tilfælde vil YouTube/Google modtage tekniske data om din browser og IP-adresse, og Google vil kunne henføre disse data med din profil.
PSY - GANGNAM STYLE (강남스타일) M/V

Det sydkoreanske popfænomen Psy stormede lørdag ind i rekordbøgerne, da rapperens gigant-hit Gangnam Style rundede to milliarder visninger på videostreamingtjenesten YouTube.

Videoen blev en global sensation og igangsatte den såkaldte sydkoreanske trend K-Pop, efter at den blev uploadet på YouTube i juli 2012.

- To milliarder visninger. Det er meget ærefuldt.

- Med denne anerkendelse vil jeg snart komme tilbage med mere muntert indhold, siger Psy i en udtalelse på YouTube, som blev delt med AFP fredag.

Flest visninger på en enkelt dag

Psys opfølgende nummer Gentleman satte i øvrigt i april sidste år rekorden for flest visninger i løbet af én dag. Den lød på 38 millioner.

Den sydkoreanske rappers heste-ridende dansetrin i musikvideoen er blevet parodieret og efterlignet i et hav af videoer på mange forskellige sprog, som ligeledes er uploadet på YouTube.

Gangnam i sangens titel refererer til det mest velhavende beboer- og shoppingdistrikt i den sydkoreanske hovedstad Seoul. Videoen er en satire over områdets selvhøjtidelige og pralende rigdom.

Bieber tæt på

At Gangnam Style er blevet en globalt monsterhit illustreres af, at kun tre procent af visninger på YouTube kommer fra Sydkorea.

Den næstmest sete video på YouTube er den canadiske popstjerne Justin Bieber med storhittet Baby fra 2010 med knap 1,4 milliarder visninger.

/ritzau/AFP