General Motors i betalingsstandsning

Bilgiganten General Motors går i betalingsstandsning i dag, men en milliard-hjælp fra staten skal forhindre et totalt sammenbrud.

Den store amerikanske bilkoncern General Motors går i betalingsstandsning. (Foto: Jeff Kowalsky © Scanpix)

Den største konkursbegæring i USAs historie er tilsyneladende under opsejling.

Det er bilgiganten General Motors Company, som ifølge amerikanske medier går i betalingsstandsning klokken 14 dansk tid.

Ledelsen fremlægger i dag en plan, som ifølge flere medier vil splitte General Motors op i to dele, en sund og en rask del. Den sunde vil indeholde alle de rentable aktiver, mens den syge del bliver afviklet.

Satser på nye, mindre biler

Det Nye General Motors håber på at få succes med nye, mindre biler, som kører længere på literen. Men eksperter frygter at det kan blive svært, så længe benzinen er billig i USA.

General Motors aktien er faldet til under en dollar, omkring 5 kroner stykket, og taberne er først og fremmest aktionærerne, som mister det sidste, deres aktier er værd.

Ifølge AP er præsident Obama tilsyneladende klar med 30 milliarder dollars i støtte til General Motors i et forsøg på at forhindre en konkurs. Den amerikanske stat vil herefter eje 60 procent af virksomheden, oplyses det.

Facebook
Twitter