Gennembrud i forhandlinger om amerikansk grænseaftale

Præsident Trump skal underskrive aftalen, og han fastholder, at der skal bygges en mur.

Demokraterne og Republikanerne er 'enige om rammerne' for en aftale om grænsesikkerhed i USA.

Det siger den republikanske senator Richard Shelby, der har deltaget i forhandlingerne, uden at give flere detaljer om indholdet, oplyser Reuters.

Nyhedsbureauet AP skriver, at forhandlere fra begge partier er enige om en aftale, der sikrer finansieringen af den offentlige sektor.

Nita Lowey, der repræsenterer Demokraterne i forhandlingerne, siger, at detaljerne i aftalen kan være på plads inden onsdag amerikansk tid.

Derefter vil aftalen kræve en underskrift fra USA's præsident, Donald Trump.

Richard Shelby siger, at han 'tror' og 'håber', at Det Hvide Hus vil støtte aftalen.

Parterne har forhandlet, siden der i slutningen af januar blev indgået en midlertidig aftale om at genåbne dele af den offentlige sektor, der blev lukket ned kort før jul. Den midlertidige aftale udløber på fredag.

Mens Donald Trump har afvist at underskrive en budgetaftale for 2019 uden penge til en grænsemur til Mexico, har Demokraterne nægtet at afsætte en eneste dollar til det omstridte projekt.

Trump vil stadig have grænsemur

Tidligt i morges dansk tid forsikrede Trump sine tilhængere ved at vælgermøde i Texas, at muren stadig nok skal komme.

- Idet jeg gik op på scenen, fik jeg at vide, at der er fremskridt i komiteen. Bare så I ved det: Vi bygger muren alligevel.

Præsidenten slog også fast, at han endnu ikke har nået at læse aftalen, men at han "aldrig ville skrive under på en aftale, der tvinger massefrigivelse af voldelige kriminelle".

Hvis der ikke ligger en færdig aftale senest fredag denne uge, vil dele af statsapparatet igen lukke ned.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter