Genova: "Broen var ikke bygget til at undgå et kollaps"

Den italienske vicetransportminister langer ud efter de ansvarlige for vedligeholdelse af sammenstyrtet bro i Genova.

En større bro i den norditalienske by Genova er styrtet sammen.

Ifølge Italiens vicestatsminister, Matteo Salvini, er "omkring 30" omkommet i ulykken "og mange andre er alvorligt kvæstet", siger han ifølge nyhedsbureauet AGI.

Mens redningsarbejdet stadig er i gang, bliver der peget fingre af alt fra vejmyndigheder til vejret for at finde en forklaring på, hvordan en 80-100 meter lang sektion af den 45 meter høje bro kunne styrte ned.

Den italienske vicetransportminister Edoardo Rixi siger til det italienske medie SkyNews24, at han ikke begriber, hvordan broen kunne styrte sammen:

- Det er uacceptabelt, at sådan en vigtig bro ikke var bygget til at undgå et kollaps, siger han.

Edoardo Rixi retter kritik af infrastruktur-myndighederne, Autostrade per l'Italia, der har ansvaret for vedligeholdelse af omkring 3.000 kilometer vejnet i det nordlige og centrale Italien. Blandt andet det stykke af motorvejen A10, hvor den sammenstyrtede bro stod.

Flere lokale medier beretter også om, at der skulle have været brækket murbrokker af broen i de seneste dages kraftige regn- og tordenvejr.

Autostrade per l'Italia afviser, at det skulle være tilfældet. Broen blev omfattende renoveret i 2016.

Også den italienske regerings transportsminister Danilo Toninelli siger ifølge Reuters, at "de ansvarlige vil blive stillet til ansvar."

Et lynnedslag

Foruden de ansvarlige myndigheder peger pilen også mod moder natur. I nogle videoer, der bliver flittigt delt på sociale medier, ses lysglimt fra lyn, umiddelbart inden broen styrter sammen.

- Det var kort efter klokken 11:30, at vi ser lynnedslag i broen - og så så vi, hvordan broen kollapsede, citerer det italienske nyhedsbureau Ansa et øjenvidne for at sige.

Den teori er heller ikke bekræftet af myndigheder.

Den danske konsul i Genova, Valdemar Steen R. Boesgaard, bekræfter, at der har været regn- og tordenvejr i området de seneste dage.

- Vi ved stadig ikke, hvorfor broen styrtede sammen. Vi har netop haft en større tordenstorm og meget nedbør, men jeg tror ikke, at det kan være årsagen til denne tragedie, vurderer han på baggrund af, hvad han læser og hører ved lokale medier.

På helikopterbilleder ses, hvordan én af broens tre 100 meter høje piller er styrtet sammen og har taget et godt stykke af vejen og omkring 20 biler i faldet. En lastbil er standset få meter fra tomrummet, hvor vejen plejere at være.

Hvis du var i nærheden af hændelsen i Genova, vil DR gerne høre om din oplevelse. Skriv til 1212@dr.dk, og så vil vi eventuelt kontakte dig senere.

Facebook
Twitter