George Floyds bror: 'Alle så op til ham'

Mens tusinder stod i kø for at se George Floyds åbne kiste, takkede hans brødre de fremmødte foran kirken.

Det var en rørt bror, som i aftes dansk tid talte til de fremmødte og til pressen foran kirken i Houston. (Foto: © Joe Raedle, Scanpix)

- Det gør ondt bare at være her og sige noget.

Det var en bevæget bror, som i aftes dansk tid mødte pressen.

- Jeg vil takke alle, der er dukket op for at se min bror og heppe på ham på hans sidste rejse, lød det fra Philonise Floyd, som var flankeret af familiemedlemmer.

- Han var den første, som alle i kvarteret så op til, fordi han var den første, som fik et stipendium så han kunne spille basketball eller football.

Tusinder var dukket op ved kirken i Houston for at vise deres respekt for den 46-årige George Floyd, der den 25. maj døde under en brutal anholdelse i byen Minneapolis.

De fremmødte blev lukket ind i kirken 15 ad gangen og fik dermed mulighed for at gå forbi den åbne kiste og sige et sidste farvel.

Myndighederne anslår, at op mod 10.000 mennesker deltog i den offentlige mindeceremoni.

Begraves ved siden af sin mor

Floyd voksede op i Houston og bliver senere i dag begravet i byen ved siden af sin mor. Ifølge amerikanske medier bliver begravelsen holdt privat.

Ud over Floyds familie og venner vil også en række politikere og lokale samfundsledere deltage i begravelsesceremonien. Bekræftede gæster er Houstons borgmester, Sylvester Turner, og skuespilleren Jamie Foxx.

Forud for begravelsen har Demokraternes formodede præsidentkandidat, Joe Biden, besøgt Floyds familie. Han deltager dog ikke i begravelsen.

Betjent fængslet

George Floyds død har de seneste to uger medført voldsomme protester.

De begyndte i Minneapolis, hvor Floyd boede, og spredte sig hurtigt til resten af USA og siden flere byer verden over.

En video af Floyds anholdelse viser en hvid betjent, som i over otte minutter presser sit knæ mod Floyds hals.

Betjenten, som foretog anholdelsen, er nu anholdt og sigtet for drab.