Angreb ved Moske i London

Gerningsmand bag angreb ved moské var ikke kendt af myndighederne

Antallet af indlagte efter bilangrebet er nu nede på syv personer.

Ved Finsbury Park Mosque har flere været forbi og lægge blomster efter nattens angreb på folk fra menigheden. (Foto: Sean Dempsey © Scanpix)

Den 48-årige mand, som sent i nat blev anholdt for at køre en hvid varevogn ind i en gruppe mennesker ved en moské, Finsbury Park Mosque, på Seven Sisters Road i London, er ikke kendt af myndighederne.

Sådan siger den britiske sikkerhedsminister, Ben Wallace, til Sky News.

- Denne mand var ikke kendt af myndighederne i forhold til ekstremisme og ekstrem højrefløjsekstremisme, og han gjorde tydeligt brug af et simpelt våben, en bil, til at gennemføre et angreb på mennesker, der passede sig selv, siger han.

Myndighederne mistænker ikke andre personer for at have været involveret i angrebet.

Ben Wallace har også gentaget premierminister Theresa Mays beskrivelse af angrebet og kalder det terror.

- Der er ikke noget hvis, ikke noget men, dette er et terrorangreb på samme måde som bombemanden fra Manchester, der for nylig sprængte mange mennesker i luften, forklarer han.

- Det her er et rent terrorangreb, som skulle skabe rædsel og frygt og også skade mennesker med et eller andet forskruet formål.

Politikommissær ved politiet i London, Cressida Dick, siger desuden, at angrebet "helt tydeligt" var et angreb på muslimer. Cressida Dick har udtalt sig foran moskéen, hvor hun ifølge BBC mødte pressen sammen med Londons borgmester, Sadiq Khan.

På et pressemøde har Theresa May forklaret, at der bliver sendt flere betjente på gaden for at beskytte muslimer og moskéer.

Omkring 11 af moskéens tilhængere blev kørt ned af varevognen. En person har indtil videre mistet livet, og seneste melding er, at syv personer fortsat er indlagt. Dermed er antallet faldet siden i morges, hvor otte personer var indlagt.

To personer skulle fortsat være i kritisk tilstand.

Facebook
Twitter