Gidselangreb i Somalia er slut - 19 er dræbt

Alle gerningsmænd er blevet dræbt i et angreb på hotel og restaurant i Mogadishu.

Det lykkedes i nat soldater at snige sig ind i restauranten og overmande gerningsmændene. (Foto: Said Yusuf Warsame © Scanpix)

19 mennesker meldes dræbt ved angreb på populært spisested i Somalias hovedstad, Mogadishu.

- Sikkerhedsstyrkernes operationer er overstået og angriberne er blevet dræbt, siger Mohamed Ahmed Arab, der er talsmand for Somalias sikkerhedsministerium.

Militante fra al-Shabab siger, at de udførte angrebet, men at det drejede sig om naborestauranten Posh Treats, som ofte huser byens elite, og som blev beskadiget af en bombeeksplosion.

Overlevende fra angrebene blev ført væk af soldater fra restaurantbygningen, mens ambulancer transporterede de sårede til hospitaler.

Soldater omringede restauranten og beskød de militante med geværer, der var fastmonteret på køretøjernes lad.

Soldater sneg sig under angrebet ind i restaurantbygningen, hvor angribernes snigskytter havde forskanset sig på første sal med gidsler.

Flere gerningsmænd, der angiveligt var klædt i somaliske militæruniformer, holdt adskillige personer som gidsler under deres angreb.

Tidligere oplyste somalisk politi ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der var taget mindst 20 gidsler.

Al-Shabaab udfører jævnligt angreb i Mogadishu. Ofte er angrebene rettet mod højprofilerede steder som hoteller, militærbaser og områder nær præsidentpaladset.